Vechtscheidingen aanpakken met de Divorce Challenge

Kinderen kiezen niet voor een scheiding. Zij willen dat hun ouders bij elkaar blijven. Mochten ze gaan scheiden, dan willen ze dat dit rustig en met respect gebeurt. De meeste kinderen weten heus wel dat papa en mama niet meer gelukkig zijn. Om welke reden dan ook.  Zij vinden het vreselijk als hun ouders ruzie maken. Zij vinden het vreselijk dat hun belangrijkste mensen in hun leven elkaar verwijten maken. Dat ze elkaar het leven zuur maken.

Een kind wil en kan niet kiezen tussen zijn ouders

Toch zijn er vele scheidingen die (om welke reden ook) uitlopen op een vechtscheiding. De gevolgen voor kinderen zijn enorm.

Ongeveer 10 tot 15% van alle scheidingen is een vechtscheiding. Deze scheidingen kenmerken zich door hevige ruzies en geen enkel contact tussen de ouders. Kinderen kunnen emotioneel verwaarloosd raken en angstig en eenzaam zijn. En in een loyaliteitsconflict terechtkomen als ouders elkaar zwartmaken. Ook hebben ze vaker problemen op school en hebben ze moeite met emoties en relaties.

Ook ouders lijden onder hun vechtscheiding. Ze schamen zich omdat ze het gevoel hebben als vader en moeder gefaald te hebben. Omdat ze er niet in zijn geslaagd een rolmodel te zijn voor hun kind. Bij een vechtscheiding zijn er alleen maar verliezers. (Bron: www.divorcechallenge.nl)

Doe mee met de Divorce Challenge

Heb jij ideeën of tips hoe vechtscheidingen voorkomen, opgelost of beter aangepakt kunnen worden? Je kunt je ideeën indienen. De 15 inzenders van de beste ideeën krijgen de kans om hun idee te pitchen! Je kunt meedoen tot 21 november.

Bekijk hieronder de video en ga voor meer informatie naar:

www.divorcechallenge.nl