Do or don't: seks op de eerste date?
21 juni 2016 
3 min. leestijd

Do or don't: seks op de eerste date?

Sinds ik single ben is deze vraag niet één keer door mijn hoofd geschoten bij de dates die ik heb gehad. Ik heb nooit gedacht: goh, dat is een lekkere vent, die wil ik direct te grazen nemen. Maar dat heeft een andere achtergrond. Ik begrijp echter heel goed dat er veel meiden zijn die hierover twijfelen.

Als je echt een klik met iemand hebt via Tinder, al wat stoute woorden uitgewisseld hebt en het op de eerste date enorm klikt, zowel geestelijk als lichamelijk, wat doe je dan? Duik je direct in het bed, of vindt hij je dan een slet? Een vrouw heeft zo haar behoeften…

Dat ligt eigenlijk maar aan één ding: wil je gewoon een avondje lekkere, wilde seks met iemand of zoek je iemand als serieuze potentiële toekomstpartner?

Het zit namelijk zo…
De hersenen van mannen en vrouwen verschillen. De delen in de hersenen van vrouwen waar zaken aangestuurd worden en emoties gevoeld worden communiceren allemaal met elkaar, kris kros (wat zijn we toch briljant dat we dat kunnen!). Dat bedoelen ze bij vrouwen met multi-tasken.

Do or don't: seks op de eerste date?

Do or don’t: seks op de eerste date?

De hersenen van mannen zijn heel anders. Zijn hersenen delen communiceren niet automatisch onderling en al zeker niet parallel, laten we het doosjes noemen. Als hij bijvoorbeeld een voetbal wedstrijd aan het kijken is (in het doosje zit voetbal) en jij komt daar pissig op de bank naast zitten, kunnen ze dat op dat moment niet signaleren (ander doosje…). Je kan verwachten wat je wil, maar het heeft geen zin. Zo zitten mannen gewoonweg niet in elkaar. Volgens mij is dit verschil dé oorzaak van al het gezeik in relaties. Ook ik trap nog steeds in deze valkuil!

Terug naar wel of geen seks op de eerste date. Als een man je ziet en het sluit enigszins aan bij zijn verwachtingen zit jij in het doosje ‘seks’ in zijn brein. Terwijl je eigenlijk in zijn doosje ‘gevoelens/liefde’ wil zitten. Hij doet zijn best voor je en als jij die avond besluit hem te geven wat hij wil, heb je een groot risico om in zijn ‘seks’ doos te blijven hangen.

De seks doos is mega groot en laagdrempelig, de gevoelens doos is echter erg klein en geloof me…het is een hele trip van de seksdoos naar de gevoelens doos! Dus hoe kom je daar? Eigenlijk heel simpel…door ‘Nee’ te blijven zeggen tegen seks, het niet te doen! Aiii…erg lastig voor de passionele dames onder ons, I know!

Hij zal het 1 x proberen zonder seks, tweede date. Zeg je dan weer nee tegen seks…neemt hij je nog een keer mee, and so on! Vraag is hoe lang meneer het vol houdt totdat hij na gaat denken. Waarom stop ik tijd in deze meid als ik geen seks krijg? Vind ik haar misschien echt leuk??? Kijk! Hoppa…de gevoelens doos. That’s where we want to be! Dit kan uiteraard twee kanten op: Nee, hij vind je niet leuk en geeft je geen aandacht meer (je hoort ineens niks meer van hem) of hij vind je echt leuk en is bereid om serieus iets met je op te starten.

Leuke theorie, hè meiden? Nu de praktijk.
Probeer het eens en deel je ervaringen!

Do or don't: seks op de eerste date?

Do or don’t: seks op de eerste date?

Over de schrijver
Reactie plaatsen