Doet u mij die man maar ....
02 juni 2016 
2 min. leestijd

Doet u mij die man maar ....

Met kordate passen stap ik de winkel in. “Goedemiddag, mevrouw V., nu al weer terug? Bevalt ie niet?” Nee, hij bevalt niet. Het is een links type, vind deodorant geen natuurlijk product en dus stinkt ie puur natuur mijn hele huis onder. “Dat is vervelend. Zullen we kijken of ik een exemplaar heb dat aan uw wensen voldoet?” Nou, graag.

Doet u mij die man maar

“Hier heb ik er één die aan uw uiterlijke eisen (langer dan 1.80 mtr, donker haar, blauwe ogen) voldoet èn hij houdt van dieren”. Dat is inderdaad belangrijk. “Hij heeft humor, maar houdt niet van kinderen”. Next.

De verkoopster leunt wat naar voren en fluistert in mijn oor:

“deze verkoopt echt ont-zet-tend goed, hij is werkelijk ge-wel-dig in bed, laat je alle hoeken van de kamer zien, maar is geen neem-mee-naar-je-familie-tiepje”.

Mwah, het eerste klinkt goed, het laatste lijkt me niet handig. “Deze houdt van dieren, van kinderen, kan mee naar familie-dagen, maar heeft als defect dat hij veel over zijn ex praat”. Hm, dat lijkt me niet zo gezellig.

Ze sleurt me vervolgens de hele winkel door; te agressief, te dominant, komt tot mijn middel, één met zoveel rughaar dat je er vlechten in kan draaien, één van 45 jaar die nog bij zijn moeder woont die zijn bammetjes nog smeert …….

Het gaat ‘m allemaal niet worden. “Sja, zegt ze, ik kan altijd nog even online kijken of er nog één beschikbaar is”.

Doet u mij die man maar

Weet u wat ….. laat maar. Ik bedenk me zojuist dat ik thuis een geweldig proto-type heb. Het is een product van eigen makelaardij. 10 jr geleden redelijk rap in elkaar geflanst en hij bevalt nog steeds. Hij houdt van dieren, kinderen, ik kan met hem lachen, sleur hem mee naar familiedagen, als hij in mijn bed ligt slaapt hij als een roosje (en ik ook), hij heeft donker krullend haar en prachtige blauwe ogen, gebruikt gewoon deo en heeft geen rughaar. Hij is geen 1.80 mtr, maar dat is dan ook het enige wat nog ontbreekt.

Verbaast kijkt ze me aan. “Maar dat klinkt als een geweldig type!” Ja, dat is het ook, maar deze mooie, veel te lieve jongen komt als het aan mij ligt, pas over een jaar of 10 op de markt. Tot die tijd mag ik van hem genieten :-).

Wilma heeft genoeg aan haar eigen lieve mooie jongen. Echte en onvoorwaardelijke liefde, hoe mooi is dat! Herkennen jullie dit?

Over de schrijver
Reactie plaatsen