Dream4Kids geeft ze een droomdag!
22 november 2015 
3 min. leestijd

Dream4Kids geeft ze een droomdag!

Eén op de drie kinderen krijgt te maken met een traumatische gebeurtenis. Dat is echt heel erg veel. Zo onbezorgd als een kinderleven zou moeten zijn, zo kan het ineens vol onzekerheden zijn. En voor een child-334307_640kind is het vaak niet goed te begrijpen wat er nu in zijn/haar hoofd en lichaam gebeurd na een traumatische ervaring. Daar komt Dream4Kids om de hoek kijken! Zij zorgen voor een nieuwe start voor kinderen met een trauma. Dream4kids geeft ze een droomdag om alle ellende even te vergeten.

  1. Wat Dream4Kids verder doet en voor staat

Ze zijn opgericht in 2003 en heeft al meer dan honderden dromen uit laten komen van kinderen. Want Dream4Kids ondersteunt de medische en psychische behandeling door de allergrootste dromen van getraumatiseerde kinderen in vervulling te laten gaan. Deze kinderen worden allemaal aangemeld door professionals zoals kinderpsychologen of rouwbegeleiders. Zo is de droomdag onderdeel van het begeleidingstraject waar het kind op dat moment in zit.

Door middel van een droomdag laten ze deze kinderen weer in dromen te geloven en niet bang te zijn.

Dream4Kids heeft een landelijk netwerk van vrijwilligers en een vast dreamteam om alle dromen uit te kunnen laten komen. Ook hebben zij ambassadeurs waaronder Charly Luske en Dennis van de Ven, die hun best doen Dream4Kids onder anderen in de media op te laten vallen en de stichting te ondersteunen.

Na de droomdag worden de kinderen jaarlijks uitgenodigd op de grote clubdag. Ze verliezen deze kinderen niet uit het oog.

2. Lespakket voor basisscholen

Stichting Dream4Kids wil begrip en (h)erkenning voor kinderen met een trauma en introduceert digitale lespakketten voor basisscholen.

Met het lespakket willen ze d.m.v. opdrachten, film/verhaal fragmenten kinderen leren hun gevoelens en emoties te herkennen en benoemen.

Ze maken op die manier in de klas kennis met het begrip “trauma” en zien/leren wat het kan betekenen voor bijv. klasgenootje of vriendje/vriendinnetje.

person-832143_640Het lespakket richt zich op de nieuwe start: de dromen en de toekomst van een getraumatiseerd kind. Positiviteit staat in de lessen hoog in het vaandel. Waar de kinderen onder anderen leren hoe je elkaar blij kunt maken, je kunt helpen en elkaar ondersteunen.

Het digitale lespakket inclusief actieplan is gratis voor basisscholen en leerlingen verkrijgbaar voor de onder-, midden-, en bovenbouw. Via info@dream4kids.nl en telefonisch 073-6428890 kun je contact maken en meer informatie krijgen. En uiteraard op de website: www.dream4kids.nl

Kinderen met een trauma verdienen de goede begeleiding thuis, op school en door professionals. Maar ze verdienen zeker ook een topdag van Dream4Kids! Laat ze weer geloven in dromen. Dream4Kids geeft ze een droomdag!

Dream4Kids zoekt ook altijd vrijwilligers, bekijk ook eens op de site wat ze jou te bieden hebben ook, zodat ook jij misschien een steentje bij kunt dragen.

Een prachtige stichting die veel goeds doet. Wie weet kende jij ze al…spread the word!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen