Durven, doen en uiteindelijk overwinnen! Ik kan het!
02 september 2016 
4 min. leestijd

Durven, doen en uiteindelijk overwinnen! Ik kan het!

“Jij overwon elke storm in je hoofd”

“Nu schijnt de zon in je hart en je hoofd”

Wat doe je voor jezelf?

Een paar jaar geleden was ik bij de huisarts. Zijn conclusie was, dat ik heel veel jaren veel teveel van mezelf had gevraagd. Dat ik behalve dat ik geen grenzen stelde, er altijd voor anderen was en toch ook wel heel veel voor mijn kiezen had gekregen. Dat het niet zo raar was dat ik aan het eind van mijn latijn was. Hij stelde toen de vraag wat ik eigenlijk voor mezelf deed. Ik antwoordde dat ik heel graag iets met dansen zou willen doen. Dat ik wel heel graag zou willen drummen. In mijn hoofd wilde ik eigenlijk heel veel. Wist ik ook wat ik heel leuk vind. Ik bedacht eigenlijk altijd heel veel redenen om het vooral maar niet te gaan doen. Die overigens ook heel plausibel klonken in mijn oren.

Muziek is altijd heel belangrijk voor me geweest. Ik zie mezelf nog in de kamer zitten met de cd van Marco Borsato en keihard “De Bestemming” aan. Steeds weer het nummer herhalen en me afvragen wat mijn bestemming was. Zo was ik jaren geleden met toen nog mijn partner met vrienden naar een voorstelling van De Berini’s. Zij speelden een nummer “

Muziek als therapie

Muziek als therapie

Storm op komst”. Het nummer raakte me zo. Ik begreep het op dat moment niet zo. Pas jaren later wist ik dat dit nummer mij destijds al “vertelde” hoe het tussen ons zat. Ik wist al heel lang dat het “over” was maar ik durfde de stap niet te zetten om uit deze relatie te stappen. Dat duurde nog een aantal jaren.

Ik weet niet of het me lukt….

“Ik weet niet of het me gaat lukken, maar zou jij me drumles willen geven?”. Dat was de eerste regel van de mail, die ik meteen na mijn bezoek aan de huisarts heb verzonden aan “S” die drumles geeft. “Natuurlijk” was het antwoord. Ik had grote twijfels of ik het wel zou kunnen. Ik was er eigenlijk van overtuigd, dat ik dat nooit voor elkaar ging krijgen. Dus wel! Die ene vraag van de huisarts, heeft me een aantal dingen duidelijk gemaakt. Namelijk dat het belangrijk is dat ik dingen voor mezelf doe, dat ik dingen doe waar ik energie uit haal, dat ik niet alleen maar plannen in mijn hoofd moet hebben maar het ook gewoon moet doen.

Maar vooral ook dat ik meer kan dan ik op voorhand dacht. Want ik kan drummen.

Muziek raakt, muziek verbindt

Muziek als therapie

Muziek als therapie

In een eerdere blog schreef ik al, dat ik sinds anderhalve jaar wekelijks therapie heb. Dat is regelmatig heftig. Het maakt veel dingen los. Ook daarbij is muziek voor mij zo belangrijk. Behalve dat ik door bepaalde nummers in een keer heel dicht bij mijn gevoel kom, is het ook een uitlaatklep.  Met het drummen raak ik spanning kwijt. Leef ik me uit. Kan ik me laten gaan. Sla ik de boosheid eruit (niet heel goed voor mijn drumstel) of zit ik in tranen te drummen. Het zijn soms enkele regels in een tekst die me raken. Ik word geraakt door woorden of muziek waardoor ik me in een keer wel kan verbinden met mijn gevoel.

Bij de drumles krijg ik nummers van “S”. Wat zo bijzonder is, dat hij met nummers komt die op dat moment zo passen bij hoe ik me voel. Zo kreeg ik het nummer “Hou vol, hou vast” van Blof. Iedere keer dat ik dit nummer drumde, gaf ik mezelf mee om niet op te geven. Of ik ga thuis een nummer proberen en laat dit dan horen en krijg dan bij de volgende les het ritme op papier.

Ik ben nogal geneigd om in mijn hoofd te zitten en heel veel over dingen na te denken.

De regels boven deze blog komen uit het nummer “Over de rand” van Vangrail. Ik heb teveel van mezelf gevraagd, balanceerde een aantal jaren geleden op de rand. Ik kan nu zeggen dat ik sterker ben geworden. Ik heb stormen in mijn hoofd overwonnen. Ik ben er nog niet. Maar een ding weet ik wel. Dat is dat het belangrijkste is dat ik onderweg ben. Dat het verleden achter mij ligt. Ik wandel mijn pad en loop en drum de weg van mijn hoofd naar mijn hart!

Hartegroet,

Mathilde

Hoe raak jij je spanning en emotie kwijt? Deel het met ons en laat een reactie achter! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen