Dus je noemt mijn kind een rugzakje?
22 januari 2017 
3 min. leestijd

 Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

Mijn god, wat was ze mooi. Nadat de relatie na mijn scheiding over was, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en via Facebook die ene vrouw een berichtje gestuurd. Ik had haar een paar maanden ervoor ontmoet op een feest van gezamenlijke vrienden en dacht meteen wauw.

Maar ik zat in een relatie die toen nog goed was, dacht ik, dus niks mee gedaan. Tien jaar jonger, bloedmooi, onwijze humor en erg intelligent. Die zal wel geen interesse hebben, dacht ik.

En toen stond ik ineens bij haar thuis voor haar te koken, want ze was door haar rug gegaan. Dagen voorbereiding want goed koken staat voor mij gelijk aan het beklimmen van de Mount Everest. Ik keek er natuurlijk bij alsof het me met gemak afging. Na drie gangen met bijpassende wijn een chocolade trio om de maaltijd af te sluiten en het avondprogramma in te luiden.

Nee, eerlijk is eerlijk, op meer dan een kus durfde ik niet te hopen. Maar sjeeses, wat werd dat een vuurwerk. Ineens niet meer te merken dat ze door haar rug was gegaan. Ik wist niet wat ik meemaakte.

 Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

De dag erna weer onwijs leuk app-contact en ’s avonds was het weer raak. Maar de geweldige seks was niet alles. Tja, hoe zeg ik dit zonder heel erg gay te klinken? Het samen op de bank liggen, knuffelen, strelen en elkaar vertellen hoe leuk je elkaar vindt. Dat voelde al zo snel zo ontzettend goed en vertrouwd. Man, ik krijg weer vlinders in mijn buik als ik er aan terugdenk. Oké dat klonk toch heel gay. Jammer dan. Ik ben nou eenmaal gek op knuffelen, niet doorvertellen.

Kortom, ik was echt op slag verliefd. Totdat ze de volgende dag appte dat ze toch even moest laten bezinken dat ik een rugzakje heb. Ik was me van geen rugzak bewust, maar wilde even uitsluiten dat ze mijn zoontje bedoelde. Dat bedoelde ze dus wel. Ik ben 37, zij is 27 en vond het toch moeilijk te verkroppen dat ik al een kind heb. Hoe moest ze dat aan haar ouders en vrienden vertellen? Alsof ik een agressieve dwerg met een houten poot en een drankprobleem ben.

Dus mijn kind is een rugzakje. Ik ben nooit heel bot of direct, maar ik heb haar wel heel duidelijk gemaakt dat ze mijn kind nooit meer een rugzakje moet noemen.

Mijn kind is geen probleem, ze mag dankbaar zijn dat ze bij een leuke man ook nog eens zo’n ontzettend vrolijk mannetje als extraatje krijgt.

En als je dat iets anders ziet, dan kan je toch echt met al je verder perfecte eigenschappen de hartelijke kleren krijgen.

 Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

Een paar dagen later bleek zij degene met de rugzak te zijn. Klassieke projectie, heet dat in de psychologie geloof ik. Nog volledig in de war van haar ex. Die had toch voor een ander gekozen, maar ze was er nog lang niet overheen. Of ik haar wat tijd wilde geven en of we rustig aan wilden doen.

Tuurlijk, iedereen heeft wel een rugzakje, zei ik sarcastisch als ik ben. Maar wel gemeend, prima dat ze het aangeeft en ik gun haar die ruimte. Een week later zei ze dat ze er toch nog veel meer tijd voor denkt te hebben dan ze dacht. Dit gaat misschien wel een jaar duren en ze wilde niet dat ik ging zitten wachten. Ik denk dat het echt waar is, maar het lijkt wel op het cliché ‘het ligt niet aan jou maar aan mij’ afwimpelverhaal.

Ik dacht de ware te hebben gevonden, maar de ware vond van niet.

Gedoe zeg, die emoties. Misschien goed om eens een jaar single te blijven en even niet te daten. Ofzo. Kan ik ook echt.

Wauw, dit komt bij velen van ons bekend voor of niet? Wat is jullie ervaring op dit gebied als je gaat daten? Dezelfde smoesjes als het over jullie kinderen gaat? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jan 2017

Heel mooi om te lezen! Respect!

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jan 2017

Mijn rugzakjes zijn 9 en 11. Na mijn huwelijk een vriend gehad. Die liep van het ene op het andere moment na een jaar de deur uit met de woorden: je hebt altijd gezegd dat je met kinderen kwam... De grootste klap in je gezicht kan ik je vertellen. Vooral omdat hij nu een nieuwe vriendin heeft met...Een rugzakje.

Reactie plaatsen