Een 3-eenheid vrouwen
17 april 2015 
4 min. leestijd

Een 3-eenheid vrouwen

 Mijn naam is Jootje, 34 jaar, Griekse van afkomst en trotse single mama van een 3 jarige peuter. 
Al vrij snel na mijn zwangerschap ontdekte ik dat ik niet de enige vrouw was in het leven van de papa van mijn kind. Vol hormonen gaf ik hem toch nog kans op kans, eigenlijk tegen beter weten in

Er speelde nog veel meer.. Wat volgde was een periode van angst, bedreigingen, ellende, onvolwaardigheid en heel veel verdriet. 9 maanden na de geboorte van mijn dochter hervond ik mijn eigenwaarde en zelfrespect en kreeg kracht om uit deze ongelukkige en onveilige omgeving te stappen.
Nu, ruim 2 jaar na dato, hebben mijn dochtertje en ik een tweede kans op geluk gekregen. Ik heb hard gevochten voor deze tweede kans. Er is nu rust, stabiliteit en veiligheid in ons leven. Mijn dochtertje is een lieve, ondeugende, pittige, tevreden en slimme peuter. En ik, ik zit lekker in mijn vel en geniet van het moederschap.

Mijn single ouder gezin is eigenlijk een drie-eenheid gezin, met mijn moeder erbij als onze rots in de branding. Als kind van een gescheiden moeder heb ik vooral kracht en onvoorwaardelijke liefde voor je kind meegekregen. En met die gedachtes in mijn achterhoofd heb ik voor ons geluk gekozen. Mijn dochtertje weet niet beter dan dat haar gezin uit haar mama en oma bestaat

Met zijn drietjes beleven we vele avonturen. We houden van leuke dingen doen en uitjes. Elk weekend of op vrije dagen trekken we erop uit. Mijn dochtertje heeft daarmee een liefde voor dieren en voor het buiten zijn ontwikkelt. Erop uitgaan is onze quality time samen. Bovendien haal ik ook mijn ontspanning uit deze uitjes, aangezien ik als single mama een druk bestaan heb met vaak weinig me-time. Naast mama werk ik ook nog 3 dagen in de week. Ik heb een leuke baan in corporatieland en nog leukere collega’s. Buitenshuis werken geeft me voldoening en ruimte om mijn eigen ik te blijven ontwikkelen. Het houdt tevens mijn intellectuele geest geprikkeld en geeft me innerlijke rust. Rust om thuis de moeder te zijn die ik graag wil zijn.

Het is niet altijd makkelijk om single werkende mama te zijn, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Mijn kind was gewenst en meer dan welkom. Mama zijn is een dankbare rol

Het heeft me vooral relativeringsvermogen, rust en bezinning gegeven. Voor mij sleutelwoorden van het moederschap, naast natuurlijk positieve aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Het papa onderwerp wordt thuis niet vermeden. Op elke vraag krijgt mijn dochtertje antwoord en uitleg. In het begin vond ik het niet altijd even makkelijk, maar gaandeweg heb ik hier een weg in weten te vinden. Passend bij haar leeftijd. Passend bij de situatie. En toch zocht ik een betere manier om mijn gedachtes en ervaringen vast te leggen over wat er gebeurd is, over het waarom wij samen zijn. Een soort van dagboek.
Al sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door een samenloop van omstandigheden werd het idee van een eigen blogsite geboren. Een dagboek over het nu, voor later.

Een drie-eenheid vrouwen

Omdat geschreven gedachtes vaak meer zeggen dan duizend woorden. Een cadeau voor mijn dochtertje. Iets mooiers kan ik haar niet geven

Door mijn blogsite en social media ben ik in contact gekomen met Happy Single Moms. Voordat ik blogger werd, had ik geen idee hoe omvangrijk het netwerk van en over single ouders online is. Dit netwerk sprak mij meteen aan, omdat de oprichtster vanuit haar eigen ervaring en persoonlijke drive werkt. Deze vrouw en haar site stralen kracht uit. Eindelijk een inspirerende site die de positieve kanten van het single moederschap belicht.
Ik heb dan ook geen moment geaarzeld toen zij op zoek ging naar vaste gastbloggers. Niet lang daarna heb ik me vol enthousiasme aangemeld, en de rest is geschiedenis. Vol trots en vereerd ben ik dat ik me voortaan gastblogger van Happy Single Moms mag noemen. 

Ik neem jullie dan ook graag mee in mijn drie-eenheid gezin. Onze belevenissen, onze dilemma’s, onze uitdagingen en vooral ons plezier. Iedereen verdient een (tweede) kans op geluk. Gelukkig zijn betekent niet dat je 24 uur per dag geluk ervaart. Gelukkig zijn betekent voor mij dat je kunt genieten van (kleine) geluksmomenten in een dag.

Niks is vanzelfsprekend in het leven. Je koers bepaal je zelf. Verandering van koers vraagt actie. Actie vraagt durf. Durf vraagt eigenwaarde. Eigenwaarde vraagt zelfrespect

Als slachtoffer van huiselijk geweld heb ik mijn koers weten te veranderen. Alles voor mijn dochtertje. Laat je door mijn blogs vooral inspireren en motiveren. Ik hoop dat jullie met net zoveel plezier mijn blogs lezen als dat ik ze voor jullie schrijf. Heel veel leesplezier!

Liefs, Jootje

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Super fijn dat je nu staat waar je nu bent. vrijheid is zo fijn en je zelf zien ontwikkelen en groeien met mensen die je lief hebt. Dan ben je een rijk mens. Een geluk dat je zo een lieve moeder hebt. Ook al kun je veel , is altijd fijn iemand bij je te hebben waar je op terug kan vallen :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Dankjewel Hanna! Erg lief van je. Ik voel me zeker rijk en gezegend :) Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Geweldig om te lezen dat jij zo positief in het leven staat en dat je blij bent met het leven wat je hebt! Je bent een hele mooie vrouw en ik kijk er naar uit jouw verhaal te lezen en geïnspireerd te raken van hoe jij in het leven staat!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Dankjewel Myra! Wat een mooie woorden. Bedankt dat ik deel uit mag maken van je mooie team :) Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Wat mooi en positief geschreven! Je lijkt me een sterke vrouw! En ik ben benieuwd naar je ervaringen :-)

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Apr 2015

Dankjewel Carolien! Wat een lieve complimenten. Fijn te horen :) Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 18 Apr 2015

mooi geschreven ! Ik ben zelf ook slachtoffer van huiselijk geweld en zit nu midden in een zeer moeizame scheiding. Ik blijf je blog zeker lezen

Anonymous
Door

Anonymous

op 18 Apr 2015

mooi geschreven !! Ik ben zelf ook slachtoffer van huiselijk geweld geworden en zit nu in een zeer moeizame scheiding met m'n ex. Ik blijf je blog zeker lezen !

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Apr 2015

Dankjewel Debbie! Ik wens je veel kracht en wijsheid toe. Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

Jootje, volgens mij ben jij een inspiratie voor vele vrouwen! Voor jezelf en je kindje gekozen. Mooi! Leuk om te herkennen dat jullie ook veel met oma er bij doen. Zo doen wij dat ook.

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

Dankjewel Benedit! Je mooie woorden raken me diep. Het was de moeilijkste keuze ooit, maar elke traan en verdriet waard. Nogmaals dankje, uit de grond van mijn hart! Lfs, Jootje

Reactie plaatsen