Een avondje plezier

Het is zaterdag avond en op een avond carnaval na vorig jaar is dit de eerste keer nadat ik de vader van mijn jongens heb verlaten, dat ik uit ga. Ik ga samen met een goede vriendin naar een Zuid Afrikaans muziek feest. Een avondje plezier, zonder de jongens dan.

Ze heeft me pas geleden de muziek een beetje laten horen maar toch kan ik me er niet echt een voorstelling bij maken. Ze zou samen met een vriend gaan. Dat ging toch niet door en ze had een kaartje over, of dat ik dan mee wilde. Tuurlijk. Ik geloof dat het tijd wordt dat ik eens de deur uit ga.

We gaan op tijd. Het is een stukje rijden en ik moet haar ook nog ophalen. Bij haar eerst een kopje koffie. Gewoon lekker op ons gemakje, wie doet ons wat. Gezellig wat kletsen en compleet opgedoft voor een avond plezier gaan we er op uit.

De zaal gaat net open als we eraan komen. Gelukkig want het is toch wel erg koud buiten. De jassen weg gebracht, muntjes gehaald en de zaal in. Ik ben verbaasd want het is een zaal met een leuk podium, mooie dans vloer maar ook veel tafeltjes en stoelen, en iedereen zit eigenlijk. Laat mij los met muziek en ik kom de dansvloer niet meer af, maar niet iedereen is het zelfde. We besluiten dan ook maar een plekje aan de tafels te vinden totdat het begint. Naast ons zitten een paar andere gezellige dames dus dat zit wel snor.

Het begint met een optreden van Ray Dylan. Onbekend als ik met de muziek ben heb ik uiteraard ook nog nooit van hem gehoord. Het is een zanger die, zoals ik het heb begrepen, nog niet zo heel lang geleden door is gebroken. Ondanks dat ik het Zuid Afrikaans niet helemaal kan volgen, zeker niet als het zo snel gezongen word, geniet ik van de muziek. Hij heeft een mooie stem en weet de stemming in de zaal mooi mee te krijgen. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat wij ons op de dansvloer bevinden, die mijns inziens niet echt heel erg vol is. Geeft niets, meer ruimte voor ons.

Een avondje plezier

Aan de zanger ligt het in ieder geval niet. Hij zingt geweldig en eerlijk gezegd hij ziet er ook verdomd goed uit. De muziek valt in de categorie wat wij bekende volks zangers noemen. En de zangers die er die avond komen zijn het beste van wat Zuid Afrikaanse muziek te bieden heeft. Heerlijk vlotte muziek mooie stemmen en lekker dichtbij op het podium. Je beleeft het vol en van dichtbij.

Kaalvoet sokkie dansen en meet & greet

De hoofd artiest Kurt Darren heeft de dansvloer wel helemaal vol. Hij heeft een dijk van een stem, maar weet ook heerlijk de zaal mee te krijgen. Hij laat de kinderen die ook in de zaal zijn bijna heel zijn optreden op het podium staan. Ze hoeven er alleen even af als hij een heel stel mensen bij hem op het podium kaalvoet sokkie laat dansen. Dat is inderdaad op blote voeten. Geweldig gewoon. Ook komt hij vrolijk van het podium af om midden op de dansvloer te gaan zingen. Hij ziet er goed uit. En de hele zaal is volop aan het genieten. Een zanger genaamd Collin doet even mee en ja vooral als hij samen met Kurt zingt gaat de zaal goed los.

Hoogte punt van de avond is toch wel als we een kleine meet en greet hebben met de twee zangers. Ze blijken gewoon heerlijk normaal te zijn gebleven. Uiteraard nemen we een paar mooie foto’s maar moest Ray toch echt ingrijpen toen we een selfie wilden maken. “Nee” zei hij tegen mij, “jouw armen zijn echt te klein” dus heeft hij het maar even gedaan.

Een avondje plezier

We hebben echt een super geweldige avond plezier gehad. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Als je je open wilt stellen voor een andere muziek soort en eens van een heerlijk muziek feest wil genieten wat niet kolossaal maar intiem aan voelt moet je er echt eens naar toe gaan. Ik heb in ieder geval genoten.

Wat is voor jou een perfecte avond plezier?

Over de schrijver
Reactie plaatsen