Een bijzondere vriendschap
06 september 2015 
5 min. leestijd

Een bijzondere vriendschap

Ik heb drie vriendinnen met wie ik ben opgegroeid. We kennen elkaar al 13 jaar. Ook al wonen we niet meer bij elkaar om de hoek, we kunnen bij elkaar terecht. 

We hebben al jaren een bijzondere bijzondere vriendinnenvriendschap. Het begon allemaal heel grappig eigenlijk. We zaten samen op kamertraining. Bhartie zat in haar kamertje muziek te luisteren en ik zat maar een beetje niks te doen en besloot bij haar aan de deur te kloppen voor een gesprekje. Sindsdien waren we niet meer los van elkaar te krijgen. Er kwam er een nieuw meisje op de groep wonen. Wij als nieuwsgierige Aagjes liepen meteen naar haar deur om te vragen hoe ze nou heette. Met Kim klikte het ook meteen. Even later ontmoetten wij ook Zandirah.

Wij samen vormden een hecht team. We deden ons zakgeld in een grote pot en betaalden daar gezamenlijk de boodschappen en het uitgaan van.

Het voelde als zussen voor mij. We kookten samen, we deelden samen ons verdriet en we maakten ruzie. Het leek eigenlijk net Jersey Shore van televisie! We hebben ook veel kattenkwaad uitgehaald daar. Stiekem ’s nachts naar elkaars kamers sluipen of via de brandtrap naar buiten glippen zodat we even een avondje konden stappen… En we hebben een keer met de brandslang gespeeld en heel de gang natgespoten zodat we lekker konden glijden in onze bikini’s. Dat zijn mooie herinneringen.

Vriendschap ontstaat uit een ontmoeting waarvan niemand verwacht dat er een wonder zal gebeuren…

bijzondere vriendinnen 2De kamertraining hebben wij allemaal al tijden achter ons. We gingen op kamers wonen of naar een eigen woning. Maar de band tussen ons was zo sterk dat we altijd weer bijeen kwamen. Zandirah werd als eerste moeder van een prachtig dochtertje. Daarna volgden Kim en ik. Wij twee waren tegelijkertijd zwanger. Ik kan mij nog herinneren dat we buiten op een bankje zaten en zij ineens haar tas open deed met allemaal lekkers. De zwangerschapshormonen! We zaten ons vol te proppen met allerlei koeken. “Ach ja, we zijn toch zwanger!” dachten we toen. Kim kreeg een zoontje en ik een dochtertje. Kim was vanaf dag 1 al een single mom. En Zandirah werd later ook single mom omdat haar relatie stukliep.

We hebben ook een hele tijd ruzie gehad en namen afstand van elkaar. Kim heeft ons weer bij elkaar kunnen brengen.

Zij kon natuurlijk niet kiezen tussen twee vriendinnen en wilde dat we het goed zouden maken. En dat is haar gelukt. Die twee hebben trouwens ook heel lang ruzie gehad waarbij ik weer de koppelaarster was. 

Ik kon veel aan Zandirah vragen toen ik mijn dochtertje kreeg, omdat zij de babytijd al had meegemaakt. Ik stond versteld dat ze precies wist hoe ze mijn dochtertje stil kon krijgen van haar buikkrampjes. We woonden niet meer in dezelfde plaats. Toch zorgden we dat we elkaar konden blijven zien. We logeerden regelmatig bij elkaar met onze kinderen. Zo hebben onze kinderen ook een bijzondere band met elkaar, wat ik heel mooi vind om te zien. 

Toen ik een groter gezin kreeg verwaterde de vriendschap een beetje. Het werd voor mij moeilijker om contact met ze te onderhouden. Ik was druk met mijn eigen gezin en relatie bezig. Toch waren zij degenen die mij opvingen toen mijn relatie stukliep. Zij wisten al alles over het single mom zijn en door hun wijsheid heb ik mij erdoorheen geslagen. Want zij kenden mijn verdriet en lieten mij de positieve kant inzien.

Ze lieten mij zien dat zij het als single mom voor elkaar krijgen. Dan kan ik dat ook! Zij waren er voor mij toen ik zwaar depressief was.

Wat ook zo bijzonder is: zij hebben mijn laatste bevalling meegemaakt. Kim heeft zelfs mijn zoons navelstreng doorgeknipt. Wat ik iedereen zou willen zeggen: Laat degenen die je omlaaghalen los. Omgeef jezelf met de mensen die het beste in je naar boven halen.
bijzondere vriendinnen 1
Wij zijn moeders maar als we bij elkaar zijn voelen we ons soms
weer kind. Zodra de muziek aangaat dansen we rond in huis alsof we tieners zijn.

We zijn wel ouder geworden, en heel veel wijzer, maar sommige dingen veranderen niet! Ik hoop dat we als oma’s later nog steeds zo ronddansen.

Waarom niet?! Ik ben heel blij dat ik vriendinnen heb bij wie ik helemaal mezelf kan zijn.

Herkenbaar? Heb jij ook (nieuwe?) vriendinnen die je door dik en dun steunen? Vertel ons je ervaringen!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Sep 2015

Ahw zo mooi om te lezen?? Thats what friends are for not only the goodtimes but also the badtimes! Ga door zoals je bezig bent, laat je niet gek maken door omstandigheden of mensen blijf geloven in jezelf JIJ KOMT ER WEL!!! Vind het leuk je blogs te lezen.. Love You?? -xXx-

Reactie plaatsen