Een boek over tienermoederschap
28 september 2015 
1 min. leestijd

Een boek over tienermoederschap

Zoals je misschien wel hebt gelezen in één van mijn blogs, ben ik een boek aan het schrijven. Een boek over tienermoederschap, waar ik als 14-jarig meisje, zwanger werd. 

Ik kom uit een liefdevol en stabiel, gezin. Mijn moeder is huismoeder, mijn vader heeft een eigen bedrijf en ik heb nog een broertje en een zusje. Ook wij hangen tijdens de jaarlijkse massale volksverhuizing, noem het vakantie, een sleurhut achter de auto. Toch had ik altijd het gevoel dat ik anders was. Anders dan de rest: ‘Wacht maar tot ik groot en sterk ben! Dan doe ik helemaal anders….”

Liza en ik 2 jaarHet liep anders. Helaas. Op mijn dertiende kwam ik er op een vervelende manier erachter wat mannen van mij wilde. Na een heftige tijd, waarin ik alles deed wat verboden was, raakte ik zwanger op mijn veertiende. Na lang twijfelen besloot ik om het kindje te houden. Maar als veertien jarig meisje valt dat zeker niet mee…

“Yoica, ik voel me soms zo alleen… Weet je, niemand snapt mij echt. Wat ik echt voel en zo. Het lijkt allemaal een droom. Maar het is geen droom, want mijn buik wordt steeds dikker. En ik ben gewoon zo bang, bang voor wat er gaat komen. Bang voor de gevoelens die ik krijg. Bang voor de baby. Bang voor de toekomst. Bang voor mezelf. Bang
Yoi, echt gewoon heel erg bang. En dan heb ik ook nog eens het gevoel dat ik dat bij niemand kan uiten.”

Zo maar een stukje uit één van de vele brieven die ik tijdens de zwangerschap aan mijn beste vriendinnen stuurde. Een fragment dat in mijn boek ‘Alles Over Hoop’, een boek over tienermoederschap, is terug te lezen…

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Dec 2015

Hoi Anne,Ik heb je boek besteld en als het goed is komt ie morgen via post!!Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Dec 2015

Hoi Anne,Ik heb je boek besteld en hopelijk komt ie morgen binnen!Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Dec 2015

Wat leuk! Heb je de code HSM gebruikt?

Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Jan 2017

This blog appears to get a good ammount of visitors. How do you advertise it? It offers a nice unique twist on things. I guess having something useful or suniaabtstl to say is the most important thing.

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Mar 2017

I just waited 3.5 months for my answer to come back on a short sale. It was a different bank than countrywide but i heard countrywide has a lot of short sales and foreclosures going on so i would say its going to take a while. Probably much more than a week or two.

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

You have shed a ray of sunshine into the forum. Thanks!

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

Holy Shit. How do I feel about it? Not sure but I know I find it very sad to think of all the people in the planes and towers had their lives taken from them in a horrifying way.

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

Vous me faites penser à ces entités (par exemple l’armée) qui reçoivent chaque année un budget ou des allocations … le but est de surtout tout dépenser voir un peu plus pour avoir l’année suivante, un peu plus de moyens. C’est économiquement une catastrophe et surtout immoral, ne trouvez-vous pas? Eh bien sachez que presque tout fonctionne ainsi! Le max de profit avec le minimum d’effort …

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

Robert, you're right to point that out. But a heirarchy will always come about in society - it's virtually necessary for its function, as you so rightly point out. The trick is where the emphasis lies - the bazaar model requires great humility on the part of the leadership and emphasis on the contribution anyone can make, while the cathedral model emphasises far more the power and prestige of the leadership. Ironically, the Catholic Church is generally more aligned to the bazaar than the cathedral model (just look at Luke 22:24-30), notwithstanding its many human failings.

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

Whoa...wait a minute. For the love of Pete...did I miss something here? I see Mindy is saying congratulations. Are you expecting, Holly? How did I miss this?

Reactie plaatsen