Een gewone zondag

Het is een gewone zondag bij ons in het gezin. Nou ja, gewoon. Zoals gewoonlijk gaat mijn oudste zoon naar de musical school. Dat is elke zondag op het eind van de ochtend tot het begin van de middag. Breekt de dag zo lekker. Alleen heeft hij deze week de winter voorstelling. Dat is een kleinschalige voorstelling die gewoon op de locatie wordt gehouden en waar de kinderen toch al een beetje lijken te wennen. In de zomer staan ze op een groot podium van een theater waar toch 800 mensen in kunnen. Dus kunnen ze nu alvast eventjes wennen.

Even heerlijk genieten

Normaal breng ik mijn oudste zoon en daarna gaan de jongste en ik even naar huis. Kan ik wat was weg werken, de jongste even ongestoord in huis doen wat hij wil en daarna halen we broer lief weer op. Nu heeft het geen zin om op en neer te gaan dus blijven we daar even wachten totdat we de zaal in kunnen om te kunnen genieten van het optreden van onze kinderen.

Uiteraard zit ik weer aan een latte, even heerlijk genieten. De jongste heeft een chocomelk en we komen onze tijd wel door.

Dan mogen we de zaal in. We hebben geluk want de kleine theaterzaal daar is vrij dus we gaan ze zien in het theatertje daar. Wat onwennig komen de kinderen binnen, die zijn ook nog nooit in dat zaaltje geweest. Het is maar een kleine voorstelling die nog geen half uurtje duurt genaamd Ibbeltje.

Vol verwachting kijken alle ouders naar die prachtige iets wat gespannen kinderen. Hier hebben ze ongeveer een half jaar naar toe gewerkt en ze hebben er echt zin in. Net als de ouders trouwens.

We worden niet teleurgesteld en mogen heerlijk genieten van een heel leuk optreden. Veel te kort naar mijn idee, maar dit was ook maar een heel kort script. Voor de kinderen maakt dat niets uit, die genieten van hun optreden en alle aandacht die ze krijgen. Als ze klaar zijn krijgen ze nog een diploma met hun vooruitgang en eventuele aandacht puntjes en dan is het weer gedaan. De volgende week gaan ze beginnen aan het grote optreden.

De dag vliegt voorbij

Thuis gekomen gaan we gezellig lunchen en doe ik met de jongens een spelletjes middag. Genadeloos word ik door de jongste ingemaakt met 4 op een rij. Plezier dat hij heeft. Ik daardoor ook. Niet zeggen tegen hem hoor.

De dag vliegt voorbij en voor ik het weet moet ik al aan het avond eten beginnen, we hebben iets makkelijks vanavond. Gewoon shoarma met broodjes en heel heel veel knoflook saus.

Dan nog even met zijn drietjes bank hangen en daarna moeten de jongens toch echt naar bed. Het weekend is weer voorbij en volgende week is het weer een gewone week, school en werk. Ook lekker.

Heb jij nog leuke plannen voor jou en je kinderen vandaag?

Over de schrijver
Reactie plaatsen