Een goede buur...
23 september 2016 
2 min. leestijd

Een goede buur...

Amper een dag nadat het blog Die man in zijn lompe leasebak uitkwam, reed ik met mijn auto naar huis vanaf het werk. Ik wilde ’s ochtends eigenlijk op de fiets gaan, maar mijn dochter was aan het treuzelen. Ik zou dan te laat komen.

De werkdag verliep op zich prima. Het was druk, de cliënten waren goed gehumeurd en de tijd vloog voorbij. Ik liep naar de auto en antwoordde nog even een whatsapp berichtje. Daarna de telefoon in de tas en lekker in de auto zitten. Muziekje aan en even ontspannen voor ik mijn dochter op zou halen bij de oppas.

Het begon al druk te worden op de weg. Gelukkig werk ik in dezelfde stad als waar ik woon, dus het was amper 8 minuutjes rijden. Het stoplicht springt op groen, dus ik sjok lekker met het overige verkeer mee. In de verte zie ik de fietsers oversteken. Ik kijk alvast of ik aparte manoeuvres kan verwachten van mogelijk andere fietsers. Ze hebben er geen voorrang, maar nemen het soms wel.

Ik zie auto’s remmen en ik rem ook. Ineens zie ik dat ik wel heel dichtbij kom, dus mijn hart sloeg al een keertje over. Ik rem harder en voel de ABS in werking gaan. De auto schiet in slowmotion door en bam, ik ram met mijn auto mijn voorganger, die het wel gelukt was om op tijd te remmen.

Een goede buur..

De man was beduusd en ik stond te trillen op mijn benen. Buiten dat viel het gelukkig mee.

We hebben netjes de gegevens uitgewisseld en zouden contact hebben om het verder af te handelen. Gevalletje verzekering, aangezien de schade meer leek dan dat ik zo aan los geld in mijn oude sok heb liggen. Vrijdags zouden we afspreken om de papieren te ondertekenen.

Ik app de man die van mijn leeftijd moet zijn en krijg het adres door. Zie ik dat nu goed, dezelfde straat als waar ik woon? Ja… sterker nog, als ik naar buiten loop, mijn hoofd naar links doe woont hij zo’n 40 meter verder, precies op de t splitsing. Het is mijn tot nu toe onbekende buurman!

Onze kinderen hebben dezelfde leeftijd, dus ik vermoed dat die elkaar nog veel tegen gaan komen. Ken ik in ieder geval één ouder waar ik mee te maken ga krijgen. Zo zie je maar weer, een goede buur…

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Gelukkig hebben beide blogsters besloten er geen trilogie van te maken 🙂 Jij ook wel eens een aanrijding meegemaakt? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen