Een milieubewust speelhuisje voor kinderen
05 augustus 2016 
2 min. leestijd

Een milieubewust speelhuisje voor kinderen

Een milieubewust speelhuisje voor kinderen 3Mijn dochter wilde graag een speelhuisje. Om eerlijk te zijn, vind ik speelhuisjes altijd ontzettend leuk voor kinderen. Je ziet kinderen echt uren spelen in ‘hun’ eigen huisje en je ziet ze zo ontzettend leuk spelen! De zomer kwam eraan, dus ik besloot een leuk huisje voor mijn dochter aan te schaffen. Toevallig kwam ik het “Go Green Playhouse” van Little Tikes tegen. Een milieubewust speelhuisje voor kinderen… Het is dus niet zomaar een huisje, maar met dit huisje leren kinderen spelenderwijs verantwoordelijk om te gaan met het milieu. En dat gebeurd eigenlijk op een hele leuke en speelse manier. Er is namelijk veel te ontdekken in het huisje. Zo is het voorzien van een zonnepaneel en een opvangton om regenwater mee op te vangen.

Eigenlijk vond ik dit wel een super leuk idee! Zo kon ik mijn dochter op een hele leuke manier leren om milieubewust te zijn.

Hoe te gek is het dat een speelhuisje energie kan opwekken, waardoor de kids verlichting in het huisje hebben en een werkende kraan! Daarnaast kunnen ze een echt moestuintje aanmaken en kan het regenwater opgevangen worden. Oh en de deur heeft ook nog een deurbel, een verstelbaar raam en een postvak. Verder zitten er nog allemaal accessoires bij waardoor de kids lekker in hun tuintje en keukentje kunnen spelen.

Een milieubewust speelhuisje voor kinderen 4Succes verzekerd dus, dit milieubewust speelhuisje voor kinderen. Op de dag van de ‘lancering’ van dit huisje, nodigde we onze buurkindjes -een tweeling van 3 jaar- uit om samen met mijn dochtertje in dit huisje te komen spelen. De buurvrouw en ik waren ze niet een paar uurtjes kwijt, maar praktisch de hele dag. Wat een lol hebben ze gehad in dit huisje! Ze konden er met z’n drieën in, al liepen ze natuurlijk continu in en uit. Onvoorstelbaar hoe die kleine kids al zo jong beginnen met ‘rollenspelletjes’. Bijvoorbeeld een postbode die post door de brievenbus kwam doen, ‘mama’ die de afwas aan het doen was of de tuinman die de tuin netjes aan het maken was.

Toen ze ontdekte dat er echt water uit de kraan kwam, toen begon het feest pas echt!

Je snapt dat hun kleren zeiknat waren, maar dat maakte het plezier natuurlijk alleen nog maar groter!

Dit leuke huisje is een investering, die zeker de moeite waard is. Ze kunnen natuurlijk jaren met dit huisje spelen. Vanaf hun 2e t/m hun 7e jaar is dit zeker genieten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen