Een nieuw jaar, een nieuw begin
01 januari 2017 
2 min. leestijd

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Elk jaar roep ik: dit jaar gaat het anders. Dit jaar wordt een topjaar. Toch onthoud ik doorgaans de negatieve dingen eerder dan de dingen die wel positief waren.

Gek eigenlijk, want het past niet écht meer bij me. Ik heb een flinke tijd bij de pakken neergezeten totdat ik me realiseerde dat dit echt niet helpend is. Sterker nog: het beïnvloedt me alleen maar in negatieve zin.

Het is heerlijk om soms lekker uit te huilen en je rot te voelen. Als dit de overhand gaat nemen, dan blijf je hangen in zo’n negatieve modus. In mijn geval werd ik er thuis niet gezelliger op.

2016 was zo’n jaar met vreselijke downs, maar vooral ook geweldige ups. Ik ben voor Happy Single Moms op reis geweest, ben met een opleiding begonnen naast mijn werk en heb weer veel meer energie gekregen in het leven. Als single mom, maar zeker ook als vrouw. Het is toch veel leuker om daar bij stil te staan, dan te blijven hangen in wat er niet goed ging?

Dus op de eerste dag, de start van 2017 zeg ik tegen mezelf: een nieuw jaar, een nieuw begin.

Dit jaar ga ik nog meer genieten van alle dagelijkse kleine dingetjes die me energie geven. 2o16 laat ik achter me. Over een maandje ga ik examen doen voor mijn opleiding tot webredacteur,daarna start de carnaval. Tot begin maart zijn de dingen gepland die me energie geven naast de leuke dingetjes met mijn geweldige dochter.

De start van 2017: nieuwe ronde, nieuwe kansen

De eerste vakantie met mijn dochter zal dit jaar plaatsvinden. Ze zal voor het eerst naar school gaan. Dat wordt afscheid nemen van de geweldige opvang waar ze nu zit, maar ze krijgt er ook veel terug. De gastouder blijft lekker in beeld omdat ze nu de meest lieve vriendin is geworden. Dus ook dat is geweldig.

Ook met Happy Single Moms gaan we (t.z.t.) leuke dingen doen. Dat is niet alleen leuk voor ons, maar zeker ook voor jullie. Kortom: ik weet nu al dat er veel leuke dingen gaan gebeuren in 2017.

Er zullen ook zeker negatieve dingen voorbij gaan komen. Dat hoort erbij, helaas. Bij tegenslagen of verdrietige situaties ga ik proberen deze blog erbij te pakken en te kijken naar wat er allemaal wel positief is.

Dit geeft kracht. Dit geeft energie. Die andere mindset, dat is wat je sterker maakt.

2017, ik heb er zin in!

Zie ook: De kracht van echte powermoms

Hoe kijken jullie uit naar het jaar 2017? 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen