Een nieuwe start in mijn leven!
30 april 2016 
5 min. leestijd

Een nieuwe start in mijn leven!

In de periode nadat ik weg ging bij mijn ex heb ik mij volledig op mijn werk gestort. Voor velen is dat misschien herkenbaar. Het was voor mij de manier om te overleven, om door te gaan en niet heel veel stil te staan bij de emoties op dat moment. Daarnaast kon ik het me niet permitteren om af te knappen. Ik moest verder voor mijn dochter! Een nieuwe start in mijn leven!

Dat de relatie met mijn ex toch meer invloed had op mijn functioneren dan ik dacht, werd langzaam wel duidelijk. Ik was tijdens geen enkele baan echt gelukkig meer.

Het voelde heel vaak alsof ik niet mezelf was. Alsof ik vanaf een afstandje naar een vreemde keek. De passie die ik altijd had voor mijn werk leek ik niet goed te kunnen vinden.

Een nieuwe start in mijn leven!

Een nieuwe start in mijn leven!

De energie die het me altijd gaf, gaf het me nu niet meer. Het kostte mij alleen maar energie. Ik zocht de oplossingen hiervan steeds in het vinden van een nieuwe werkplek. Ik dacht vaak dat ik door de werktijden en andere praktische redenen, mij niet happy voelde op mijn werk. Nu denk ik dat ik vooral niet de confrontatie met mijn eigen gevoelens en problemen aan wilde of aan kon gaan.

Vorig jaar kwam ik dan ook via een oud-collega weer terecht op mijn oude werkplek. De plek waar mijn ex zoveel moeite had gehad met het feit dat ik goed samenwerkte met bepaalde collega’s, die er nu niet meer werken overigens. Ik had mij hier altijd fijn en gewaardeerd gevoeld, dus hoefde niet lang na te denken voor ik het besluit nam om daar opnieuw te gaan werken.

Na 3 maanden ben ik volledig afgeknapt en kwam ik ziek thuis te zitten. Ik vermoed zelf dat dit komt doordat ik me op mijn werk prettig voelde en zodoende er ruimte ontstond voor het toestaan van die nare emoties en problemen.

Ik kreeg via de huisarts de juiste hulp en uiteindelijk de diagnose complexe PTSS (Post traumatische stress stoornis). Over de PTSS schrijf ik trouwens in een ander blog.

Mijn werkgever gaf mij de tijd en ruimte om aan mijn herstel te werken, ook in het belang van mijn dochter. Ik kon werken op een andere afdeling waar ik niet te maken had met triggers die me deden denken aan mijn ex. Op mijn eigen afdeling was ik namelijk steeds meer bang aan het worden en ging ik taken vermijden. Deze re-integratie verliep hartstikke goed. Helaas heb ik nu te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt. Hartstikke logisch, gezien mijn lange periode van ziek zijn en alle bezuinigingen die spelen. Ik vind het niet meer dan logisch ten opzichte van collega’s die wel hartstikke hard gewerkt hebben het afgelopen jaar. Toch voelt het alsof ik nu weer iets kwijt ben geraakt, ondanks dat ik het wel had zien aankomen.

Gevoelsmatig is dit het laatste beetje dat ik nog van mijn oude ik had en wat straks ook niet meer is. Ik ben er even heel verdrietig om geweest, maar laat het nu los.

Ik zie het nu als een kans. Alle opties liggen nu open. Ik heb alles uit het verleden achter mij gelaten. Ik heb een ander huis, andere meubels, ander kapsel enzovoort. Ik kan deze kans pakken om iets compleet anders te gaan doen. Weggaan uit de (24-uurs) zorg en op zoek gaan naar iets anders. Op zoek gaan naar een baan waarin ik niet meer ‘s avonds hoef te werken en minder afhankelijk ben van vrienden en familie. Op zoek gaan naar een baan waarin het vinden van oppas makkelijk is, doordat de werktijden overdag en doordeweeks zijn. Zo kan ik met een gerust hart weer ‘s avonds sporten zonder dat ik me schuldig hoef te voelen dat mijn dochter weer een avondje niet met mama is.

Misschien geeft deze kans mij wel veel meer rust en structuur in mijn dagelijks leven als single mom. Ook geeft deze kans mij misschien wel de mogelijkheid om mijn dochter straks vaker zelf van school te halen.

Een nieuwe start in mijn leven!

Een nieuwe start in mijn leven!

Ik probeer het negatieve in ieder geval om te buigen tot iets positiefs. De wereld vergaat niet nu ik geen contractverlenging krijg. Mijn collega’s zal ik zeker missen. Ook kijk ik terug op een zeer goed werkgeverschap, doordat ik de ruimte heb gekregen aan mijzelf te werken. Het is de kans om af te rekenen met alle negatieve dingen uit het verleden. Het is tijd om weer te bouwen aan een mooie toekomst voor zowel mijn dochter als mijzelf.

Een mooi kaartje dat ik ooit van een bijzonder meisje dat ik begeleidde heb gekregen had als tekst:

Geef je over aan wat er is, laat los wat er was en heb vertrouwen in wat er komt.

Zo is het ook. Het kaartje hangt bij mij op mijn koelkast. Tijd voor een nieuwe start.

Heel mooi Izzy, zo moet je het ook zien. Waar een deur dichtgaat, gaat er weer een andere open. De wereld ligt aan je voeten. Een nieuwe start in mijn leven! Was jij jezelf ook even kwijt en gaat het nu veel beter met je? Laat je reactie hieronder achter.

En wil je in contact komen met andere single moeders, vragen kunnen stellen aan experts en nog meer voor ons single moms? Ga dan naar onze besloten community: http://community.www.nieuw.happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen