Een ode aan de single mom
31 mei 2016 
3 min. leestijd

Een ode aan de single mom

Je hebt gezinsmoeders en je hebt alleenstaande moeders. En iedere moeder is fantastisch op haar eigen manier. Maar ik blog voor happy single moms dus ik vond het hoog tijd voor een ode aan de single moms. Want niet iedere gezinsmoeder kan een happy single mom zijn. Niet iedere gezinsmoeder durft een happy single mom te zijn. En niet iedere gezinsmoeder weet hoe het is om een happy single mom te zijn. Maar iedere happy single mom weet wel hoe het is om moeder te zijn. In dit blog leg ik je uit waarom je trots op jezelf mag zijn.

1. Sterke vrouw
Er is een sterke vrouw nodig om het alleen te doen, alleen met je kind. Er is een sterke vrouw nodig om knopen door te hakken, die er voor kiest om woede, verdriet en negatieve energie niet meer toe te laten in haar leven. Maar ook is er een sterke vrouw nodig om uit een situatie te stappen die haar en misschien haar kinderen niet gelukkig maakt. Uit situaties  te stappen die niet goed zijn voor haar en haar kind of misschien zelfs onveilige situaties. Dus wat mag jij trots zijn dat jij zo n sterke vrouw bent!
Niet iedere vrouw kan dit. Sommige vrouwen blijven terwijl ze niet gelukkig zijn in een relatie hangen voor de kinderen. Sommige vrouwen accepteren daardoor teveel. Dus dat jij zo n sterke vrouw bent is niet vanzelf sprekend.

image

2. Alles in één
Alle moeders zijn veelzijdig. Ze zijn chauffeur, verpleegkundige, chefkok, schoonmaakster en soms politieagent in een. Maar als single mommy ben je ook nog een vrouw die haar mannetje staat. Je bent vader en moeder tegelijk. Je bent alles in een. Je bent de stoere moeder die zelf met een boormachine in de handen staat als iets opgehangen moet worden. Zelf de stoere chick die fietsenbanden plakt. Je probeert vader en moeder te zijn op de momenten dat er geen vader is. Niet iedere vrouw kan deze 2 rollen tegelijk vervullen.

3. Respect houden voor je ex
Misschien zijn je ex en jij niet op een al te leuke manier uit elkaar gegaan want je ex is niet voor niks je ex. Ondanks dat slagen we er meestal in om respect te houden naar onze exen, naar onze kinderen toe in ieder geval. De meeste mensen die uit elkaar gaan op een niet zo n leuke manier zullen niet veel goeds te melden hebben naar of over exen. En jij als single mommy slaagt er toch maar in om voor je kinderen het respect te bewaren.

image

4. Minder hulp
Wij single mommies doen het toch maar even met minder hulp. Huishouden runnen, kind verzorgen, opvoeden maar ook financieel rondkomen. Dat kan lang niet iedereen. Wij redden het gewoon met minder hulp. Sommige vrouwen hebben de hulp van hun partner veel te hard nodig. Ik geef eerlijk toe dat bepaalde dingen met een beetje hulp stukken makkelijker zijn. Daarom mag jij trots zijn dat je het toch maar even in je eentje doet.

5. Onafhankelijk
Wij single moms zijn, doordat we het alleen moeten doen, super onafhankelijk. We hebben geen man nodig om gelukkig te zijn, wij hebben in principe alleen onze kinderen nodig om gelukkig te zijn. Wij weten hoe het is een gezin te runnen zonder partner. Wij weten hoe het is om een kind het gevoel te geven dat hij een gezin heeft, ook al is vader niet in beeld. We staan zoals ik eerder al zei ons mannetje.

Dus single mommy een ode aan jou! Jij onderscheid je toch maar als single moeder van alle andere moeders. Je bent moeder met net dat beetje extra. Extra taken, extra zorgen, extra lasten maar ook extra liefde, extra quality time, extra mooie momenten een extra sterke band, extra op elkaar ingespeeld zijn. Dus lieve mooie sterke single mommy ben trots op jezelf! Wees trots op welke offers jij je kind brengt. Wees trots op wat je er voor terug krijgt. En wees vooral trots op wat je al bereikt hebt.

Waar ben jij ontzettend trots op? Of waarin vind jij dat je als single mommy je onderscheidt van gezinsmoeders? Laat het mij weten in een reactie.
Liefs,

Rachel

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jun 2016

Wauuww.. precies wat ik op dit moment effe nodig had. Dankjewel Rachel !! Soms is het echt heel zwaar maar we doen het aan het einde van de dag wel effe allemaal!! #womenincontrol

Reactie plaatsen