Ode aan de sterke vrouw
20 augustus 2016 
3 min. leestijd

Ode aan de sterke vrouw

Wat ben je toch een sterke vrouw! Hoe vaak wordt dat wel niet gezegd tegen mij. Mijn reactie was eerst automatisch: Huh? Ik?
Ik keek dan om me heen of het wel echt voor mij bestemd was, maar ja. Andere vrouwen waren niet altijd in de buurt. Dan nog dacht ik: “Weet je wel zeker dat je het over mij hebt?”

Inmiddels weet ik dat ze het écht over mij hebben. Dit komt doordat ze mij hebben zien worstelen na een relatie met flink wat “bagage”.Ik sta weer in mijn kracht en doe weer de dingen zoals ik ze voor die relatie deed. Kortom: ik ben happy.

Zoals ze mij een sterke vrouw noemen, kunnen wij op Happy Single Moms ons zelf allemaal een sterke vrouw noemen. Daarom; een ode aan de sterke vrouw.

 

Een sterke vrouw is onafhankelijk

Een sterke vrouw

Ode aan de sterke vrouw

Wij redden onszelf prima alleen en met onze kinderen. We houden alleen maar rekening met ons kind en de dingen die daarbij komen. Buiten dat bepalen we alles zelf. En dat is fijn. We respecteren de mannen wel en we vinden (stiekem) de aandacht ook (vaak) wel fijn. We vinden het eigenlijk wel fijner dat we het op onze eigen manier kunnen doen. We waarderen onszelf en de keuzes die we maken. Natuurlijk kennen we ook onzekerheden, maar we laten ons niet beperken hierdoor. We ontwikkelen ons dan ook continue, zowel als vrouw en als moeder.

 

Een sterke vrouw dopt haar eigen boontjes

De meeste vrouwen werken en zorgen voor de kinderen. Of ze zorgen 24/7 voor de kinderen. We doen het huishouden, koken zelf en nemen grote beslissingen zelf.  We zorgen met alle liefde voor de kinderen en vinden het niet erg om hier bepaalde dingen voor te laten. We houden alle ballen in de lucht. Dit gaat niet altijd vlekkeloos, maar dit accepteren we. Als je een dag gewerkt hebt na een dag werken dan laten we het huishouden soms even voor wat het is. We geven prioriteit aan datgene wat wij belangrijk vinden op dat moment. We vragen (te) weinig hulp, omdat we gewend zijn het zelf te doen. We vinden ook dat we het zelf moeten doen, al hebben we geleerd dat hulp vragen echt niet verkeerd is. We doen dat steeds vaker, hulp vragen als het nodig is. We komen dan voor onszelf op.

 

Een sterke vrouw

Ode aan de sterke vrouw

Een sterke vrouw laat zichzelf niet snel uit het veld slaan

Daar waar anderen nogal eens kunnen “klagen” over hoe zwaar bepaalde dingen zijn, weten wij dat we het gewoon kunnen. En als we twijfelen doen we het toch. Dit is voor ons geen kwestie van nadenken, maar gewoon doen. Niemand die ons de zware nachten bijstaat als er iets is met de kinderen. We accepteren de situatie en gaan gewoon door met ons leven. Zwaar? Soms best wel ja. We hebben niet altijd iemand om tegen te klagen over dit soort onderwerpen namelijk. Dus wat doen we? Gewoon doorgaan. Beklag van anderen horen we soms met een glimlach aan. “Been there, done that.” denken we dan. Zo geldt dit ook voor ons verleden.We hebben geleerd en het heeft ons sterker gemaakt, top toch!

 

 

Valkuilen van een sterke vrouw, zijn die er ook?

Mogelijke valkuilen/nadelen van een sterke vrouw zijn er mijns inziens ook. Sommige vrouwen moeten er niet aan denken, maar het kan het “vinden” van een man lastig maken. Mannen laten zich soms intimideren door sterke vrouwen. Zij willen zorgen voor vrouwen, willen ons beschermen en ze willen bewonderd worden door ons vrouwen. Dit kan haaks staan op hetgeen wij sterke vrouwen te bieden hebben. Wij hebben niet altijd die bescherming nodig en kunnen het allemaal prima zelf. Dat willen we ze laten zien ook. O wee als een man ons (mij) te veel wil beschermen.. Des te meer ik wil laten zien dat ik dat niet nodig heb..

In de toekomst zal ik het de mannen vast weer toestaan.. Dan zal ik het vast weer fijn vinden om even vertroeteld te worden door een man. Dan laat ik het toe dat hij me beschermd en misschien mag hij zelfs een klein beetje voor me zorgen. Voorlopig nog niet. Voorlopig geniet ik ervan om het zelf te doen. Voorlopig geniet ik ervan om gezien te worden als een sterke vrouw. 😉

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen