Een terugblik in 2018
03 januari 2019 
5 min. leestijd

Een terugblik in 2018

Eerlijk? Ik vond het jaar 2018 niet zo heel erg geweldig. Achteraf gezien heb ik dit jaar nodig gehad om alles vorm te kunnen geven, om dingen te kunnen verwerken, te mogen ontdekken en los te mogen laten. Dus wanneer ik erop terug kijk is het super geweest. 2018 is nodig geweest om ‘puin te ruimen’ zodat ik in 2019 in vette flow verder kon gaan. Maar ja, dat is achteraf. Op het moment zelf vond ik het maar pittig.

Maar wanneer je me een beetje kent, weet je dat ik wel het liefste kijk naar het positieve. Dus in plaats van vet stil te staan bij hoe zwaar het was, sta ik liever stil bij hoe licht het me uiteindelijk gemaakt heeft. Omdat ik echt veel los heb kunnen laten. Ik heb weer ruimte aan mezelf gegeven, waardoor ik weer in contact ben gekomen met wat ik nou écht wil. En niet alleen ben ik dat ‘simpelweg’ gaan voelen, ik heb actie ondernomen zodat er daadwerkelijk ook wat ging gebeuren.

Dit keer geen actie vanuit ‘vechten’, vanuit ‘strijden’ en vanuit ‘overleven’. Maar actie vanuit mijn diepste gevoel. Van datgene doen waar ik nou echt blij en gelukkig van word. En wat een verschil met hoe ik het voorheen deed. Vanuit een heerlijke flow lanceerde ik eind 2018 mijn trainingsprogramma “Time for You” waar zich in de eerste week al 15 single moms voor inschreven. En dat terwijl ik mijn doel op 10 had gezet.

Dus hoewel het jaar begon in onrust, kon ik het afsluiten met een heerlijk gevoel dat ik de juiste richting gekozen had.

Mijn grootste verdriet in 2018:
Mijn liefdesrelatie waar na een tijd lang proberen een einde aan kwam en waardoor ik stiekem de hoop op een relatie eventjes opzij heb gezet.

Mijn grootste geluk in 2018:
Dat blijft toch altijd mijn dochter Isabella. Onze relatie groeit en word intenser. Oh en ik was ook wel erg blij met m’n nieuwe auto 🙂

Het leukste wat ik in 2018 heb gedaan:
Ik ben voor de eerste keer met een groep vrienden naar Lowlands gegaan, wow wat was dat een ervaring zeg! Dus mocht je dit jaar nog iets te geks willen gaan doen, zeker gaan!

Het stomste wat ik in 2018 heb gedaan:
Te snel mijn bedrijf in Life & Business Coaching stopgezet. Deze tak ga ik in 2019 wel weer bij Happy Single Moms onder brengen, omdat er veel single moms zijn die willen leren ondernemen.

Mijn belangrijkste inzichten die ik ben gaan volgen: 
Oh dat zijn er veel! 

  • Meer stil staan bij wat ik voel, zodat ik altijd doe wat ik leuk vind en hierop kan reageren
  • Doen waar ik van droom en dat is weer verder gaan met mijn missie volgen: de levens van alleenstaande moeders positief beïnvloeden
  • Minder bezig zijn met mijn telefoon en in plaats daarvan meer aandacht aan mijn dochter besteden

Wat ik geleerd heb in 2018:
Om ten allen tijden contact met mezelf te maken en te voelen wat ik écht wil doen. Het leven is te kort en oh wat is dat standaard. Maar na mensen te hebben verloren en de gezondheid van dierbaren ‘eraan’ te hebben zien gaan, word ik mij daar toch meer en meer van bewust.

Wat ga ik anders doen in 2019:
Nóg meer stilstaan bij wie en wat ik heb en wat ik wil. Afscheid nemen van mensen en dingen die me niet meer dienen en extra aandacht besteden aan de mensen en dingen waar ik gelukkig van wordt. Meer kiezen vanuit mijn hart en voor de dingen die goed voor mij en mijn meisje zijn.

Wat kun je van Happy Single Moms verwachten in 2019:

Ook hier is het Time For Change!

* Een nieuw logo, die meer past bij waar we voor staan.

* Meer gratis en betalende trainingen die je helpen met je Groei & Mindset.

* Meer inspirerende toffe (single) moms in beeld.

* Ik zal meer online te zien zijn. Instagram, You Tube en media.

* Ik blijf me inzetten om de levens van single moms positief te beïnvloeden door mijn verhaal te delen en vrouwen te inspireren en leren hoe ze meer uit zichzelf kunnen halen!

Ook leuk:

100 plaatsen beschikbaar: Dinsdag 8 januari om 20.30 geef ik voorlopig de laatste Online Training “2019: Time for You” waar ik mijn 15 single mom doorbraken met jou deel. Je schrijft je hier gratis in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen