Een tweedehands auto kopen als alleenstaande moeder
29 januari 2020 
4 min. leestijd

Een tweedehands auto kopen als alleenstaande moeder

2014, ik had net mijn dochter gekregen. Tot dusver, had ik in een stad als Amsterdam geen auto nodig gehad, ik ging gewoon overal met mijn fiets heen. Wanneer ik naar mijn ouders in Nijmegen wilde gaan, pakte ik gewoon de trein. Maar na de eerste keer met kind, kinderwagen, weekendtas, handtas én luiertas deze –wat voelde als een behoorlijke tocht- te hebben gemaakt, besloot ik:

“Ik wil een auto!”

Dat leek nog niet zo makkelijk. Het hele internet stond vol met auto’s en ik had er bar weinig verstand van auto’s. Gelukkig wilde mijn vader wel mee, maar daarmee was ik achteraf gezien ook niet echt geholpen….

Vol trots kocht ik een Peugot 106. Een klein bakkie, maar prima voor mijn dochter en mij. Ik voelde me de koning te rijk en sjeesde overal naar toe. Tot een maand later. Ik reed op de snelweg met mijn dochter in de maxi cosi naast me en ineens begon ieder lichtje wat er ook maar was in het dashboard te knipperen. Dat kon nooit goed zijn. In paniek zette ik de auto in de vangreel van de snelweg neer en belde ik de ANWB.

En inderdaad, goed was het zeker niet. Er werd een kraanwagen gebeld en mijn auto werd weggesleept. Wat bleek? De auto was in Duitsland gekocht en er was aan alle kanten mee geknoeid. Ik had een kat in de zak gekocht en kreeg 1 maand na mij aankoop, €2.500 minder terug voor mijn auto die ik natuurlijk direct wilde inruilen voor een andere. Er zat geen garantie op en de verkoper gaf aan dat het domme pech was.

Een tweedehands auto kopen als alleenstaande moeder

Pech inderdaad ja. Maar wat als je die pech nou zou kunnen voorkomen?

Wanneer je gewoon een tweedehandsauto kunt kopen, en zeker weet dat het een goede auto is? Als alleenstaande moeder is het al pittig genoeg, dan wil je niet ook nog eens de stress hebben dat je auto het ieder moment kan begeven.

Onlangs werd ik benaderd door “Bynco”. Bynco is een website, waar je goed gekeurde occasions kunt kopen van geselecteerde dealers. Zij willen het kopen van een auto gewoon makkelijk en transparant maken. Ze vroegen of ik een blog wilde schrijven over hun website. Nu doe ik dat alleen, wanneer ik achter een product, want ik wil jou als mijn lezer natuurlijk alleen maar inspireren met interessante merken.

Met het verhaal van de eerste auto die ik kocht, bezocht ik de website. Ja! Dit had ik nou nodig gehad toen ik een auto ging kopen.

Hoe werkt het?

Je gaat online op zoek naar jouw toekomstige nieuwe auto. Wanneer je er niet uitkomt, kun je of een quickscan scan laten doen of 7 dagen per week persoonlijke hulp krijgen, óók buiten kantooruren om. Via de scan, vul je je behoeften in. Zoals naar welke auto je op zoek bent, welke merken je voorkeuren hebben en in welke prijsrange je iets zoekt. Binnen 1 werkdag, krijg je een overzicht van auto’s die geschikt voor jou zouden kunnen zijn. Ideaal toch!

Vervolgens kies je uit welke auto je graag zou willen kopen en ruil je eigen auto –wanneer je die hebt- in. Je betaalt via IDEAL of bij levering. Ben je niet tevreden of zie je toch liever van de koop af? Je krijgt dan zonder discussie je geld gewoon weer terug. En tenslotte wordt je auto gewoon bij jou thuis afgeleverd binnen 5-14 dagen na je aankoop.

Een tweedehands auto kopen als alleenstaande moeder

Allemaal zonder gedoe, gewoon thuis vanaf je bank.

Je krijgt maximale zekerheid. Bynco werkt namelijk alleen met geselecteerde partners die aan hun voorwaarden voldoen. Zo kun je 14 dagen proefrijden en krijg je je geld terug wanneer de auto toch niet bevalt, handig toch! Hiernaast krijg je maar liefst 180 dagen garantie!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat deze service voor heel veel alleenstaande moeders echt een geweldige uitkomst is.

3 redenen waarom het als alleenstaande moeder handig is om een auto via Bynco te kopen:

  1. Je hoeft er niet voor op pad. Dus geen geregel voor een oppas en geen gesjouw van kinderen terwijl je rustig een auto uit wilt zoeken. Je kiest jouw droomauto gewoon online uit.
  2. Je hoeft geen verstand van auto’s te hebben. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je net zoals ik na een maand aan de kant van de weg staat. En gebeurt dit wel? Dan heb je in ieder geval nog netjes garantie.
  3. Je hoeft geen onderhandel skills te hebben. Bynco biedt namelijk reële prijzen aan waar ook nog eens wat extra’s bij zitten, zoals het rij klaar maken van je auto.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan even de recensies van Bynco.

Heel veel succes met het kopen van je nieuwe auto!

Een tweedehands auto kopen als alleenstaande moeder

Over de schrijver
Reactie plaatsen