Een vakantie opnieuw doen
12 september 2015 
3 min. leestijd

Een vakantie opnieuw doen

Een vakantie opnieuw doen….

Een tijd terug had ik een afspraak in een dorp, waar ik jaren geleden ben geweest tijdens een vakantie. Toen nog samen met mijn ex en onze twee kleine kinderen. Ik reed het dorp in en de tranen sprongen mij in mijn ogen. 

Het raakte mij om terug te zijn op een plek waar ik me zo ongelukkig voelde, zo verdrietig was, zo eenzaam. Ik zag mezelf weer zitten op de camping waar ik op een avond in tranen een vriendin belde omdat ik er helemaal doorheen zat.

Maar er kwam ook een beeld hoe ik daar midden in de nacht met mijn oudste naar dFoto 1 blog 1 septembere wc liep. Een heldere sterrenhemel en daar liepen wij hand in hand. Ik voelde weer hoe indrukwekkend mooi ik dat vond. De stilte van de nacht, de sterrenpracht die ons omringde. Dat kleine mannetje met zijn handje in mijn hand. Ik zag weer hoe we even stil bleven staan waar ik hem wees op de prachtige sterren hoog boven ons

Inmiddels is het jaren later en ben ik “officieel” een single mom. Al heb ik me in de relatie eigenlijk ook altijd wel zo gevoeld. In het begin van de vakantie was ik al een paar dagen met de kinderen in een hotel geweest maar ik wilde nog wel even weg. De kinderen hebben geen goed contact met hun vader. Er is beperkte omgang en dat betekent dat de kinderen de hele vakantie bij mij zijn. Ik had al een paar keer op internet zitten zoeken. Zo zat ik op een middag weer achter mijn laptop en mijn oudste kwam even kijken. Ik had een vakantiepark op het scherm, hij bekeek het even en zei: “Daar kunnen we wel naartoe”. Ik besloot om niet verder te zoeken en ik heb meteen geboekt. Ik wist wel ongeveer waar het park lag maar ik had me niet verdiept in de exacte ligging.

Van ongelukkig samen naar gelukkig alleen
Foto 2 blog 1 september

Eenmaal op het park bleek dat ik voor boodschappen en dergelijke aangewezen was op het dorp waar wij jaren geleden als gezin waren geweest. Maar wat was het een andere vakantie deze keer. Een vakantie waarin ik mij gelukkig voelde en me niet eenzaam voelde. Waar ik samen met mijn kinderen volop genoten heb van een fietstochtje, een terrasje, uit eten gaan. Ik heb me niet een keer eenzaam gevoeld. Ook al was ik “alleen” met de kinderen. Thuis zul je me echt niet in badpak in de tuin zien. Hier op het park zijn de huisjes met tuinen zo gebouwd dat je heel veel privacy hebt en ik wel gewoon mijn badpak aantrok. En weer had ik een huisje met een sauna. Dat heb ik geleerd van de allereerste keer dat ik alleen met de jongens wegging. Om mezelf letterlijk warmte te geven, had ik een huisje met een sauna geboekt. 

Het is zo’n geweldige ervaring dat ik een negatieve vakantie heb om mogen zetten in een positieve…… en dit allemaal onbewust! Een vakantie opnieuw doen, was geweldig!

Hartegroet,

Mathilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen