Eenzaam of toch alleen?
3 oktober 2019 

Eenzaam of toch alleen?

Eenzaam of toch alleen?

Dat is een vraag die vaak aan mij gesteld wordt. Waarop ik duidelijk antwoord “nee, ik ben niet eenzaam maar ja, ik ben wel alleen”. Als single mom, ben je “alleen”. Mensen in mijn omgeving denken dan automatisch dat ik ook eenzaam ben, het tegendeel is echter waar. Eenzaam ben ik absoluut niet.

Ik zit avondjes alleen op de bank. Ik kijk op Netflix stiekem toch de helft van de avond op je telefoon zitten. Of misschien ben jij meer het type die een boek leest of een magazine erbij pakt. Dit doen wij allemaal alleen, en toch moet ik eerlijk toegeven dat ondanks dat ik gelukkig ben en mij niet eenzaam voel, het dan tot mij door dringt dat ik niet een maatje heb waarmee ik kan babbelen of samen op de bank mee kan zitten. Samen met een kopje koffie of een wijntje en onze dag doorspreken of gewoon simpel weg samen zijn. Zulke dingen zijn lastig en ook helaas krijg je daarmee te maken als je een alleenstaande ouder bent.  Ik ben eraan toe, ik probeer mij langzaam kwetsbaar op te stellen maar ik schiet snel in de verdediging om mijzelf te beschermen.

Ik mis een maatje, maar het alleen zijn kan ik ook goed en daar een tussenweg in vinden is pittig.

Wat ik dan meestal doe, is een berichtje sturen naar een vriendin of eventjes bellen, om mijn dag mee door te spreken of om even te mopperen. We gaan dan even face timen of ik probeer een oppas regelen zodat ik een avondje bij mijn vriendinnen op de bank kan zitten. O wat gaan samen eten. Op die manier voel ik mij niet eenzaam, want ik heb mijn omgeving mijn vrienden die voor mij voelen als familie en zo waardeer ik weer mijn avondjes alleen op de bank.

Zonder mijn vrienden had ik ook nooit gestaan waar ik nu stond.  Ik noem ze dan ook wel mijn “cheetah squad”.

Door de littekens die ik opgelopen heb in mijn zwangerschaps periode heb ik altijd gezegd ‘’ik ben geen mama beer, maar een mama cheetah, ik heb ze in de keel voor ze het door hebben”. Met een grote glimlach praten mijn vriendinnen en ik er vaak over. Doordat ik er alleen voor sta heeft mijn zoontje heel wat ‘’bodyguards’’ om zich heen en willen ze hem beschermen. Wij kunnen erom lachen, en dat is één van de grote reden waarom ik mij niet eenzaam voel.

Omdat ik weet dat er maar iets hoeft te gebeuren met mij of de kleine man en mijn squad staat en naast en achter mij.

Soms is het voor onszelf ook lastig om het verschil te zien tussen eenzaam of alleen, want ja, wij zitten aan het einde van de dag alleen op de bank. We “mogen” alleen tv kijken of een boekje lezen en moeten de beslissingen rondom onze kinderen zelf maken. Het komt op ons neer. Maar met mensen om je heen die het beste met jou voor hebben en met jouw kinderen ben jij niet eenzaam. Daarbij begrijp ik ook dat er veel alleenstaande moeders zijn die dit niet hebben, die geen mensen om zich heen hebben die klaar staan. Daarom ben ik zo blij met dit platform ‘’Happy Single Moms’’ want er zijn vele meer alleenstaande ouders zoals jou die niet iemand hebben waar ze terecht kunnen, maar die gene kun je wel vinden!

Wij vormen één front, wij zijn moeders die alleen zijn en wij doen alles voor onze kinderen.

Maar juist omdat wij één front zijn hebben wij steun aan elkaar, praat met elkaar hierover leer andere alleenstaande moeders kennen en bouw zo jouw eigen squad om goed het verschil te kunnen zien tussen eenzaam of alleen.

Lieve alleenstaande mama’s en misschien ook wel papa’s die dit lezen!

Jullie zijn allemaal geweldig, en jullie doen een onwijs goede job. De lach op het gezicht van onze kinderen is waar wij het allemaal voor doen, maar jij bent net zo belangrijk. Praat met elkaar en met de mensen om jou heen. Zoek mensen die hetzelfde mee maken en zorg voor jouw eigen geluk en bouw jouw omgeving op, zorg dat jij je niet eenzaam voelt! Want ook jij mag er wezen en bent belangrijk!

Neem de regie over je eigen leven terug…

Shanna

Ps: Wanneer je in contact wilt komen met andere single moms, dan kan dat in de Happy Single Moms Community.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down