arrow_drop_up arrow_drop_down
23 december 2015 

Eenzaamheid onder single moeders met de feestdagen

Hallo lieve single moms!

Onlangs heb ik een interview af mogen geven aan Lindanieuws en dat was zo super gruwelijk! Het onderwerp was: eenzaamheid onder single moeders met de feestdagen. Dit heb ik nog nooit in mijn leven mogen meemaken en nu dankzij Myra van Happy Single Moms kreeg ik de kans om mijn gevoel en openheid te delen… en geloof me als ik zeg dat dat een power-gevoel is! Dit stond echt niet op mijn bucket-list. Ik heb juist geheel andere dingen op die lijst staan, best simpele dingen eigenlijk. Maar niet dat ik ooit wel eens beetje beroemd wilde worden door in een online, meest gelezen, magazine komen te staan met een foto van mijzelf en mijn knappe kleine man!

Om jullie mee te laten genieten en ook hetzelfde power-gevoel te geven schrijf ik dit stuk zodat jullie de energie mee kunnen nemen om de feestdagen met of zonder familie door te komen, hoe moeilijk dit ook is.

En ondanks dat ik meegedaan heb aan dat interview, het gevoel wordt er zeker niet minder door hoor. Wat het wel met mij doet is dat ik hierdoor meer openheid zie en lees van andere moeders, die dit nooit hebben durven uitspreken. Het is zelfs zo dat er een aantal lezeressen er een naar gevoel van kregen als ze werden uitgenodigd door familie en/of vrienden…blog#8-2

Zo vertelde een dame die gereageerd had op het artikel: “Mijn ervaring is dat als ik zo eens ter sprake ben dat ze zich dan ineens realiseren dat jij wel eens alleen zou kunnen zijn en je dan niet meer spontaan uitnodigen maar het als een verplichting zien, en daar pas ik voor.” zie artikel

Een andere dame gaf aan dat haar familie wat minder attent was:” Zo herkenbaar. Ik vier al 14 jaar alleen de kerst, ik heb ook geen attente familie die eens denken aan hun single zus of kind. Dit jaar heb ik wat gespaard en ga ik op 1e Kerstdag met mijn kinderen uit eten en voor het eerst in al die jaren heb ik er zin in.”

eenzaamheid onder single moeders met de feestdagenNaast deze reacties waren er ook wat minder leuke reacties en ik zag wel in dat je echt single mom moet zijn wil je het artikel kunnen begrijpen, want ook wij zijn niet alleen. Weduwnaars, weduwen en ouderen zijn alleen. Ik weet dat er voor de meeste doelgroepen stichtingen zijn waar een tal van activiteiten voor wordt geregeld, ik mis alleen de stichting van onze doelgroep. Eenzaamheid onder single moeders met de feestdagen komt vaker voor dan mensen denken. De minder leuke reacties heb ik met een reactie ‘aan de kant geveegd’ want ik wilde het power-gevoel wel staande houden als dat even kon. De herkenbare reacties geven toch wel aan dat het ijs aan het breken is, zo voelt dat voor mij.

Ik voel me echt trots dat ik door het artikel meer openheid zag op forums zoals Lindanieuws en Happy Single Moms. En na dit artikel hebben zich tientallen moeders ook aangemeld en komen we uit op zo’n 1500 aanmeldingen! En daardoor kunnen we samen ook veel meer ondernemen. En het geeft mij toch de energie om de feestdagen door te komen en op naar het nieuwe jaar met nieuwe kansen!

 

Zie ook: In winterse sferen op date?

Wil je de kerstdagen en/of oud en nieuw niet alleen doorbrengen? Meld je dan aan op onze community en ontmoet andere single mama’s. Je hoeft er niet alleen voor te staan! 

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (39), moeder van een prachtige dochter van bijna 7 jaar, founder van Happy Single Moms én multidisciplinair coach voor alleenstaande & gescheiden moeders.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies