Onze eerste keer vakantie
25 oktober 2015 
2 min. leestijd

Onze eerste keer vakantie

Onze eerste keer vakantie! Ohhh, heerlijk die zon op mijn al lekker gebruinde warme huid, die ijsklontjes die rinkelen in m’n glas wijn en m’n boek waarin ik lijk te verdwijnen! Een strak blauwe hemel geen wolkje te vinden……. En dan….’maahaaam ga je mee voetballen’ aha daar is de eerste wolk! ‘maahaaam wat eten we vanavond?’ en daar is de volgende wolk en voor ik het weet is er een heel wolkendek, zijn de ijsklontjes gesmolten en is m’n huid nat van het zweet omdat ik in 34 graden sta te voetballen!

Ja, je moet wat als je niet kan zeggen ‘ga maar naar je vader, die doet dat wel!’ dan ben ik de leuke, spontane en sportieve moeder die alles doet met haar kinderen, ook al is t zoooo warm en roept mijn glas wijn ‘drink me!’

Wat genieten we van onze kinderen op vakantie! Heerlijk zo alleen, alle aandacht voor ons!

naamloosBij de peuter-knutsel ochtend mag Floor een familiestamboom maken! Ze plakt daar op zichzelf en mama, opa en oma en haar ooms en tantes! Trots laat ze hem aan de juf zien en die vraagt heel enthousiast waar het plaatje papa is. Floor geeft het wijze antwoord ‘die is er niet bij en hoort niet op mijn boom!’ Ik moet lachen en de juf weet even niks uit te brengen! Zo is het gewoon, gewoon Floor en mama op vakantie! Het lijkt een begin van een goed boek!

S’middags op het strand, moet ik bekennen dat er ergens toch een jaloezie is als ik een papa met zijn dochtertje en zandkasteel zie bouwen en mama heerlijk rustig een boek leest onder de parasol…..ondertussen sleur ik met emmertjes water en doe moeilijk met de gevangen krabben waar ik zelf niks van moet hebben! Maar doe het toch maar wel in m’n eentje! Een papa hebben wij echt niet nodig!

Jane ging ook op vakantie…

Op het vliegveld.. 3 koffers, 2 kids en .. ‘Mama ik moet plassen’ .. Hop weer uit de rij om in te checken en eerst naar de wc. Een hele onderneming voor het eerst zo op vakantie met de kids. Je moet alles goed voorbereiden, dat is me wel duidelijk geworden! Meerdere keren controleren dat je alles hebt, paspoorten, tickets, geld het belangrijkste is bij de hand oh en flesjes water mee voor onderweg, want je weet niet wanneer je weer iets tegenkomt!

Natnaamloos 1uurlijk is het intensief alleen de verantwoordelijkheid over je kids op vakantie, in een vreemd land en zelfs een vreemde taal. Maar ohw wat was ik super trots toen we veilig geland en wel weer terug in Nederland aankwamen.. We hebben er zo van genoten!!

Power mama’s, we did it!!!!!

Liefs Jane en Kiki

Over de schrijver
Reactie plaatsen