Uit elkaar en vrienden blijven of toch wat meer?
29 maart 2017 
2 min. leestijd

Uit elkaar en vrienden blijven of toch wat meer?

Uit elkaar en vrienden blijven of toch wat meer? Het lijkt zo mooi, maar het brengt zoveel onzekerheden mee… Al bijna zeven maanden ben ik alleen en het lijkt alsof het nog maar gisteren was. Dit wil ik hem nog zeggen:

Je zei me honderden keren ‘ik ga nooit weg van je’, ‘ik zal er altijd voor je zijn’, ‘je bent de enige die me zoveel kansen geeft en die me niet laat vallen’,…  Bijna wekelijks lees ik kaartjes en briefjes van jou die ik als relikwieën bewaar in doosjes in een koffer. Want ja, je was attent en romantisch. Zelfs nu zeven maanden verder, zijn die relikwieën aangevuld met een attent verjaardagskaartje, kerstwens en valentijnskaart.

We zijn een paar geschenkjes verder, een nachtje hotel samen, een driedaagse Ardennen met de kinderen… Je bent weggegaan, maar je bent er nog. Althans, nu nog, zonder je ouders die het weten. Hoe lang gaan we dit volhouden? Hoe lang zal je zo van mij blijven houden. Ja, ik geniet daarvan. Het mag van mij zo blijven doorgaan.

Je doet zo afstandelijk, koud en kil…

Maar toch, het zou mooier zijn zonder de barsten die ik af en toe alweer voel opduiken, die er ook waren toen we echt samen waren. Dagen waarop je afstandelijk doet, koud en kil, soms hard in je woorden. Dagen waarop je zegt dat je blij bent hier niet meer te wonen of als je de twee jongens hoort kibbelen. Je zegt dan dat je blij bent dat jij er niet meer in hoeft te leven. Als de keuken te vol staat, kijk je met zo’n blik van  ‘tja, jij moet hierin leven’.

Er zijn dagen dat de tranen over je wang rollen en dat je zegt ‘wat laat ik toch achter, wat heb ik gedaan’ Dan troost je jezelf met een hele reeks oude koeien die je uit de gracht haalt en opsomt en dat het beter is dat je weg bent. Er zijn dagen dat je me bericht, belt, vertelt ‘ik ga nooit iemand anders willen, ik blijf er voor jou, later komen we terug samen,…’

Wanneer kies je wat je hart écht wil?

Er zijn dagen dat je binnen komt en in geuren en kleuren vertelt wie er potentiële kandidaten zijn om mij op te volgen. Want dat zijn nu je bijna dagelijkse gesprekken op je werk? Er zijn dagen dat ik me stilletjes afvraag ‘Wat wil jij eigenlijk? Wanneer ga je eens je plaats vinden in dit leven? En ga je voor jezelf zorgen? Wanneer ga je kiezen wat je hart echt wil?’

En ik, ik blijf hopen en koesteren en aan je vast houden.

Zie ook: Terug naar je ex voor de kids?

Hebben jullie dit wel eens meegemaakt? Wat heeft jullie geholpen?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Mar 2017

laat die man los! je bent veel meer waard.

Reactie plaatsen