Elke dag opnieuw overleven
05 april 2017 
2 min. leestijd

Elke dag opnieuw overleven

Happy Single Moms, noemen ze zich, ik zou er ook eentje moeten zijn.
Een mom, ja dat ben ik met trots! Mama van twee zonen, 8 en 13 jaar. Single, ja, zelfs voor de tweede keer, je leest het goed, twee keer gescheiden.

Nu gaan vele wenkbrauwen fronzen, maar ik ben hier stilletjes gewend aan geworden. Een kleine groep mensen zijn snel in het veroordelen en zo hoor je achter de rug om wel een paar opmerkingen zoals ‘een eerste keer gescheiden, logisch dat een tweede keer ook niet lukt’, Of: ‘er moet iets aan haar zijn dat ze geen man kan houden’,…

Vervreemd van elkaar met maar één wens

Korte schets van mijn liefdesleven: Van mijn zestiende verliefd tot over mijn oren, getrouwd met deze eerste lief en na een paar jaar hard proberen zwanger te worden. Een inseminatiepoging verder met uiteindelijk toch een mooie baby, ben ik gescheiden toen ik 26 was.

Ondertussen waren we zo hard vervreemd van elkaar, waren we weinig samen, bestond mijn wereld enkel rond die ene wens ‘mama worden’,… dat we naast elkaar gingen leven. Hij had al zijn liefde verloren in de horeca en de mooie dames daar. Zonder veel verdriet gingen we uit elkaar. Het was gewoon op. Ik genoot van mijn single mom tijd met een huilbaby die me dacht en nacht wakker hield, maar ik was zo gelukkig…

Mijn tweede grote liefde

Zo’n twee jaar later zonder daten, maar genietend van het leven, nam ik ontslag op mijn werk om terug in het onderwijs te gaan. Ik was toen 28. Op dat werk kwam ik hem tegen. Ik herinner nog onze openingszin toen hij vroeg om eens samen iets te gaan drinken. Ik zei “Ik heb wel een kindje dat 3 jaar zal worden”, hij zei “En?” De rest is geschiedenis….

Elke dag opnieuw overleven

Opnieuw een relatie, mijn tweede grote liefde. Eentje met veel meer passie, meer liefde, meer intimiteit, meer hartstocht. Maar met hele felle hoogtes en laagtes. Er waren hoge pieken van hartstocht en diepe dalen van boosheid, verdriet en onmacht. Ik ging er opnieuw voor. Twee jaar later kozen we voor een tweede kindje. Zijn eerste, heel bewust en het was er heel snel. Nog een jaar later gingen we trouwen.

Elke dag opnieuw overleven

Nu ben ik bijna 39 jaar: 2 grote liefdes, 2 huwelijken, 2 zoontjes, 2 keer tien jaar lang een lief… Maar deze…doet pijn, die steekt… Happy, zo kan ik het niet noemen. Elke dag probeer ik te overleven en de ene dag gaat beter dan de andere. Er gaat geen week voorbij dat ik niet ween. Ik stel me honderden vragen. Hem loslaten lukt nog niet. Dankzij mijn twee zonen kan en wil ik overleven en ben ik happy in momenten samen met hen.

Zie ook: Pijn-olympics…

Hoe en wanneer ben jij een Happy Single Mom gaan noemen?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Apr 2017

Dat ben ik nog niet. Na 16 jaar samen en 3 doet het nu bijna een jaar later nog steeds heel erg pijn. Happy.... ik hoop ooit

Reactie plaatsen