Van Toos tijdloos naar Doos werkloos...
17 juni 2016 
3 min. leestijd

Van Toos tijdloos naar Doos werkloos...

skin-care-937667_640

Van Toos tijdloos naar Doos werkloos…

Een aantal weken geleden was het nog onduidelijk of ik op mijn werkplek kon blijven werken. Dat bracht best wel stress met zich mee. En vorige week kwam het bericht dat mijn contract afloopt en niet meer wordt verlengd. Zo die kwam hard aan, zo werk ik daar 32 uur per week en zo sta ik op straat..

Wat nu? Er kwamen zo veel vragen op me af! Wat moet ik nu? Hoe kan ik nu nog voor mijn zoontje zorgen etc. Dat wordt een uitkering aanvragen, maar dan? Ik heb niet echt zo snel een andere baan. Er wordt overal bezuinigd. Ik kan je vertellen dat ik twee dagen echt in de put gezeten heb. Ik heb zoveel gepiekerd, gedacht en gestrest.. Wat waren dat twee lange dagen zeg!

 

mother-429158_640

Van Toos tijdloos naar Doos werkloos…

Ik ben nogal positief ingesteld, en ik probeer overal het positieve in te zien. Of ergens een positieve draai aan te geven. Ik ben van de mogelijkheden, niet de beperkingen. En dus besloot ik een knop om te schakelen. Dit houdt in dat mijn zoontje niet meer zoveel bij de gastouder of mijn ouders hoeft te zijn. Dat er weer regelmaat in zijn leven komt. Dat er weer regelmaat in ons leven komt. Dat we het allebei wat rustiger krijgen. Dit kan nog wel eens goed voor ons zijn, even los van het geld. Ik kan weer even tot mijzelf komen, want man wat ben ik op. Van top tot teen uitgebrand. Ik heb zolang zoveel voor andere mensen gezorgd dat ik zelf eigenlijk vond dat ik niet goed voor mijn kind kon zorgen omdat ik altijd aan het werk was. De laatste maanden voelde ik mij daar echt wel schuldig over. En dat hoeft straks niet meer. Voor het eerst voelde ik een soort opluchting! Want hoe zeer ik van de cliënten en mijn werk houd, mijn kind staat voorop. En het wordt tijd dat hij mijn volledige aandacht krijgt.

 

board-928386_1920

Van Toos tijdloos naar Doos werkloos…

Zo dat was al één ding wat ik positief had omgedraaid. Maar ja dat geld probleem was er nog. En ook daar heb ik iets op gevonden.

Ondanks dat het zonde is natuurlijk dat ik afscheid moet nemen van een baan wat ik altijd met veel plezier heb gedaan, zie ik dit als een goede kans. Ik krijg de tijd om even op te laden, en vooral lekker bij mijn zoontje te zijn. Ik heb straks eerst twee weken vakantie waarin mijn zoontje mijn hond en ik lekker een weekje weg gaan naar een camping. Even weg van alles. Lekker samen zijn. Ik kan niet wachten!

Ik moet nog beginnen, ben druk bezig met de voorbereidingen. Mijn contract loopt tot eind juli en dan kan ik me er volop storten. Maar ik zie het positief in, want als ik niet in mijzelf geloof wie dan wel?

Wat knap van Joyce dat ze dit zo positief benaderd! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze onderaan deze pagina. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen