Wat ik even tegen je wil zeggen...
17 november 2016 
3 min. leestijd

Wat ik even tegen je wil zeggen...

Je wordt alweer bijna 2 en bent dus alweer bijna 2 jaar in mijn leven…

Wat is er veel veranderd en gebeurd sinds de dag dat je voor het eerst in mijn armen lag. Vanaf het moment dat ik in je mooie bruine ogen keek, voelde ik een liefde die ik nog nooit eerder gevoeld had en ook niet wist dat ik die kon voelen. Het voelde meteen zo gewoon dat ik jouw mama was, alsof het nooit anders was geweest.

Wat mama tegen haar kind wil zeggen

En dat gevoel is gelukkig altijd gebleven, zelfs toen papa ergens anders ging wonen en je vooral saampjes met mama was.

Dit was best wel even moeilijk voor ons allemaal, al hoop ik dat jij hier niet veel van hebt meegekregen.

Sorry als mama wel eens wat sneller op je mopperde. Sorry als mama soms een beetje te moe was om met je te spelen. Sorry als papa en mama wel eens ruzie maakten waar jij bij was. Sorry als mama wat vaker verdrietig was. En vooral sorry dat papa en mama je niet samen iedere dag een kus kunnen geven voordat je gaat slapen. Dit doet me nog steeds iedere dag verdriet en ook nu ik dit aan je schrijf, krijg ik weer tranen in m’n ogen.

Maar ook al was het niet altijd even makkelijk, wat ben ik enorm trots op jou! Je was zo snel gewend aan papa’s nieuwe huis en aan de zondagen alleen met papa. En al wilde je soms het liefst iedere minuut van de dag bij mama op schoot en met mama knuffelen, je hebt het voor papa en mama niet extra moeilijk gemaakt om te wennen aan de nieuwe situatie. Dat vindt mama toch wel superknap van je!

Het is soms best een beetje lastig om veel zonder papa te moeten doen. Maar ik vind het stiekem toch ook wel erg fijn dat we zoveel saampjes zijn. Ik kan iedere avond ‘Slaap kindje slaap’ zingen als ik je in bed leg. Ik sta iedere ochtend op met een knuffel en grote glimlach van jou. Als ik aanbel bij de gastouder, hoor ik je steeds weer keihard ‘MAMA’ roepen. En dat zijn maar een paar speciale momentjes die ik helemaal niet kan en zou willen missen! Ik vind het jammer dat je deze momentjes niet ook met papa kan delen, maar soms lopen dingen anders dan je zou willen.

Wat mama tegen haar kind wil zeggen

Wat ik als laatste nog even tegen je wil zeggen, is dat ik met heel m’n hart hoop dat je opgroeit tot een zelfverzekerde en liefdevolle vrouw.

Mama is soms wel eens te onzeker en vindt het daardoor moeilijk een goede band op te bouwen met mensen. Laatst zag ik een filmpje van een vader die zijn dochter voor de spiegel een aantal dingen over zichzelf liet zeggen, om zo onder andere haar zelfvertrouwen te vergroten.

Zoiets simpels, maar misschien met zoveel effect. Dus nu laat ik je regelmatig zelf zeggen dat je mooi en lief bent, en zo’n grote meid. Hopelijk krijg je hiermee het zelfvertrouwen dat bij mama nog wel eens ontbreekt.

Lief, mooi, bijzonder, slim en vrolijk meisje van me…wat er ook gebeurt of verandert in ons leventje, mama houdt superveel van jou en dat zal altijd zo blijven!!

Zie ook: Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Wat zou jij je kindje willen vertellen? Deel het met ons en laat een reactie achter of meld je gratis aan op onze leuke community!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Dec 2016

Super mooi en zo herkenbaar...

Reactie plaatsen