Mijn ex sluit 1 kind buiten
25 juli 2015 
4 min. leestijd

Mijn ex sluit 1 kind buiten

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik m’n zwangerschap heb lang heb verborgen omdat ik en ingewikkelde relatie had met m’n ex en over hoe ik los heb moeten laten dat hij er ander in stond. Ik dacht altijd dat de vader van mijn kinderen nooit onderscheid zou maken tussen al zijn kinderen, maar hij heeft mij duidelijk gezegd dat hij niks met onze jongste zoon te maken wil hebben omdat hij (volgens hem) niet van hem is. Mijn ex sluit 1 kind buiten! Deze woorden deden verschrikkelijk veel pijn. Na de bevalling van mijn jongste kind konden mijn ex en ik geen goede afspraken meer maken omtrent de omgang van onze kinderen. Voorheen kwam hij om de week een weekend voor omgang in mijn woning. Zo hadden wij dat tijdelijk opgelost omdat hij nog geen geschikte woning had waar onze kinderen konden verblijven, maar net voor de bevalling is hij gaan samenwonen. Sindsdien wilde hij geen omgang meer in mijn huis, wat ik wel logisch vind, maar hij wil alleen omgang hebben met de drie oudsten.

Ik was het daar natuurlijk absoluut niet mee eens, het leek wel een nachtmerrie. Ik wilde niet dat onze jongste zoon buiten gesloten werd, maar ik wilde ook niet de andere drie hun vader ontnemen, dus ik stond voor een dilemma. Ik had echt nooit gedacht dat ik zoiets zou moeten meemaken, het leek wel als of ik in een film zat..

Ik weigerde dat de drie daar gingen overnachten, aangezien hij zijn vriendin niets had vertelt over het bestaan van onze jongste zoon. De kinderen waren door het dolle heen dat hun broertje was geboren. Aan elk voorbijganger vertelden ze het grootste nieuws en dat zouden ze dus ook vast zeker aan haar vertellen! Ik wilde dat hij het haar zelf zou vertellen en gaf hem die vrijheid. Dus stelde ik voor om ze dan voor een paar uurtjes voor omgang te hebben mits hij niemand buiten sluit. Maar de weken en de dagen gingen voorbij en hij kon geen kant op, want zijn vriendin was hoogzwanger. Ze hebben samen nu inmiddels ook een kind gekregen, die 28 dagen na mijn zoon is geboren. Hij beloofde mij om het te gaan vertellen, maar dat werd natuurlijk steeds moeilijker. Zo kwam hij hierdoor weken niet omdat hij iets te verbergen had voor haar.

Hij kon geen vaste afspraken meer maken en de regelmaat was compleet weg. Hij kon ze zelfs niet meer bellen omdat hij bang was dat zijn leugen uit kwam. Op een geven moment kwam hij zelfs helemaal niet meer en elke keer zag ik die teleurgestelde gezichten van mijn kindjes en die deden keer op keer pijn! Elke keer dezelfde vraag “wanneer komt papa nou?”

De maat was vol en ik wilde mijn kinderen rust en duidelijkheid bieden, maar hoe dan? Uit frustratie heb ik hem duidelijk gemaakt dat hij geen omgang meer zou krijgen als hij onze jongste zoon niet zou accepteren en de waarheid niet zou vertellen. Iets later kreeg ik zijn vriendin aan de telefoon, ze eiste een DNA test en ze wilde dat we dat de volgende dag al zouden doen. 

Ik was overdonderd en zei volmondig ” ja, dat is goed” maar enkele minuten later bedacht ik mij dat het helemaal niet kon omdat de kinderen thuis waren. Dus probeerde ik ze te bereiken maar dat lukt niet, dus ik stuurde ze een smsje dat het niet door kon gaan. De volgende dag stonden ze aan mijn deur. Ik heb de deur niet open gedaan, ik vond het geen goed idee omdat we dan voor het eerst oog in oog zouden staan met het feit dat hij is vreemdgegaan. Doordat ik de deur niet open deed belde zijn vriendin mij boos op en kregen we ruzie aan de telefoon.

Direct erna heeft mijn ex schoonzus mij gebeld om mijn kant van het verhaal te horen en heeft ze samen met mij afgesproken om de DNA-test te doen maar op een andere dag. Ook hadden we afgesproken om het zonder zijn vriendin te doen dus alleen hij, zij en ik, maar ook dat ging de mist in. Eenmaal aangekomen kwamen ze zwaaiend met het DNA staafje mededelen dat ze wangslijmvlies van mijn jongste zoon zouden afnemen en direkt zouden vertrekken. Maar ik vertrouwde dit natuurlijk niet en ik wilde ook zien dat zijn staafje in de brievenbus ging. Hier konden ze zich niet in vinden en bedreigden ze mij dat ze naar de rechter zouden stappen.

Hij is naar een advocaat gestapt, want we kwamen er samen niet meer uit, maar ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Want nu heb ik op een eerlijke manier een DNA test kunnen doen en dit keer was het een rechtsgeldige test. De test was nodig omdat hij geen omgang met Tyrese wil, aangezien hij niet zeker is of hij wel de vader is. In de afwachting van de DNA test, gaan de drie oudsten nu wel naar hun vader zodat we hun wel regelmaat kunnen bieden. Ik ben erg benieuwd wat er gaan veranderen na de uitslag van de test, maar ik heb geaccepteerd dat ik hem niet kan veranderen. 

Nu laat ik dat ‘als…. als…. als hij onze jongste zoon nooit accepteert’ in de kast liggen, want de toekomst is niet te voorspellen. Ik geniet van de dingen die ik nu heb, voordat ik straks zeg “had ik maar…”. Nu geniet ik van mijn zoon, net zoals de andere kids zich vermaken met hun vader. Het is toch ook heerlijk om even alleen van mijn zoontje te genieten! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Jul 2015

wauw dat is een zwaar verhaal zeg!! heel veel geluk en sterkte!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jul 2015

Dankjewel Thamar ! jij ook heel veel geluk .Liefs, Suseth

Reactie plaatsen