Factor X in mijn gezin
24 juni 2016 
3 min. leestijd

Factor X in mijn gezin

Een happy moeder ben ik! Met een dochter van bijna 16 vol in de puberteit, en een zoon van 11( bijna puber) met, zoals ik bij een andere mama mocht lezen, 2 uitersten qua gedrag…. Of misschien wel 3 of 4 uitersten, haha!
Met zijn drieën zijn wij een eenheid maar ook een drie apartheid die soms niet met elkaar kunnen leven, maar vooral niet zonder elkaar! De navelstreng band, zoals ik dat noem, is sterk en erg rekbaar maar veert altijd weer terug op zijn plek.

heart-462873_640

Factor X

Omdat wij een, zoals ze dat noemen, sociaal arm gezin zijn is het vaak een hele uitdaging om alles rond en iedereen happy te krijgen.

Op een bordje in huis staat: Happiness is not a destination, it’s a way of life… Nou, Happiness is toch echt hard werken 😛  Maar dus echt wel het uiteindelijke doel. Lukt dit bij ons allen gelijktijdig is er altijd de vraag: “ Uhhh… hoe kan dit? Waar is factor X? en meestal laat die echt niet lang op zich wachten, haha!
Zo maak je echt van alles mee, en sta je eigenlijk nergens meer van te kijken…. Zo van ‘natuurlijk gebeurt dit’( smile en think)…. Ah, dat lossen we gewoon zo op. Oh, dat gaat niet want…nou, dan maar zo!

woman-1446557_640

Factor X

Je wordt erg vindingrijk en de beloning van een blij kind is daarin het beste wat er bestaat.

Zelf heb ik een zware jeugd gehad… tenminste dat zeggen mensen als ik ze beetje bij beetje dingen vertel. Zelf zie ik het als een goede leertijd voor mezelf maar vooral voor mijn kanjers, het stelt mij in staat om extra mijn best te doen, om het tij te keren of dat in ieder geval te proberen. Gedeeltelijk ben ik al geslaagd, en dat maakt me waanzinnig trots en happy, maar ik weet ook; we zijn er nog lang niet. Het wordt nog een lange en uitdagende weg waar ik met veel vertrouwen en soms ook met moeite naar uit zie.
Graag neem ik jullie mee in mijn reis als happy single mama van factor X naar factor x. Vraagstukken, zorgen en geweldige momenten in mijn prachtige gezin en daarbij op zoek naar positieve feedback en ander meningen en kijk op de dingen.
Natuurlijk wil ik jullie de factor X van deze eerste blog niet onthouden, haha. Toen ik op deze zondag eindelijk even ging zitten om mijn eerste blog te maken… uitgebreid met koffie op mijn zonnige maar nu regenachtige balkonnetje.. viel op alle apparaten de wifi uit. Zoonlief in de stress : “Aaaah mamaaa!! Mijn spel stopt midden in mijn aanval grrr!!! Stomme computer!! Altijd gaat het mis als ik aanval, ik wil dat je wifi koopt voor in mijn kamer ik ‘lack’ altijd in mijn spel!!!”
Rustig maar kerel, we lossen dit op… Alle apparaten op mijn schoot maar nergens internet… na een half uur knoeien met modem en laptop, een springend en luid kind dat dan maar muggen en vliegen gaat opjagen… bedenk ik: een beller is sneller. En ja hoor had ik dat maar direct bedacht. De provider zette de modem even op een ander kanaal en hoppa!
Kind blij en ik rust…  De koffie was koud. Ach, van koude koffie word je mooi na de dood wordt er gezegd 🙂 regen en zon nu! Dat wordt hopelijk genieten van een regenboog.. . waar is dat gouden potje toch…?
Liefs, Running Bee.

 

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen