Familiepark vol raadsels en avonturen in La Vendée
24 september 2016 
4 min. leestijd

Familiepark vol raadsels en avonturen in La Vendée

Ik heb al eerder geschreven over La Vendée omdat Happy Single Moms in samenwerking met  Frans Bureau voor Toerisme  en Vendée Toerisme afgereisd is naar La Vendée. De prachtige regio biedt leuke accommodaties en waterparken. Ik schrijf over de parken die ik het leukste vond.

De regio heeft 2 top parken die je echt moet bezoeken met je kind als je naar La Vendée gaat. Dit blog gaat over het kasteel van de avonturiers.

 

Le Château des Aventuriers

Het kasteel van de avonturiers. Het is een innovatief park vol avonturen die je samen aangaat met je kind. Het park ligt in een geweldige omgeving met een prachtig kasteel. Rondom het kasteel zijn 3 routes/missies met verschillende thema’s die je kunt volgen in het park.  Tijdens deze missies moet je de raadsels van het kasteel oplossen. Je krijgt samen met je kind een papier waar je de antwoorden op moet schrijven. Als je alle raadsels opgelost hebt kan je dit invullen op de tablets beneden in het kasteel. Als alles goed is opgelost gaat de juiste schatkist open. De borden voor elke opdracht zijn ook in het Nederlands! Super handig voor de Nederlandse bezoekers. De verschillende missies duren enkele uren, dus je kan hier het best een hele dag voor uit trekken.

 © Château des Aventuriers

© Château des Aventuriers

 De schat van de piraten

Le trésor du pirate (de schat van de piraten) is een parcours/missie waarbij je op zoek gaat naar de schat van piraat Zwartbaard. Samen met je kind ga je bijvoorbeeld het aantal dezelfde soorten knopen in een touw tellen. Dit lijkt makkelijker dan het is 😉  Ook hangen er piraten gekooid tussen de bomen. Door middel van volgen van de aanwijzingen, raad je welke piraat je wel of niet moet hebben om het juiste antwoord in te kunnen vullen. Als je aanwijzingen niet volgt, kan je de oplossing niet vinden.

De dino’s in de prehistorie

Uiterst leerzame en uitdagende opdrachten in het bos. De dino’s zitten allemaal veilig achter een hek, dus de kinderen kan niks gebeuren. Regelmatig kun je op een knop drukken, zodat je het geluid van desbetreffende dinosaurus kunt horen. Tussendoor zijn er weer allemaal opdrachten. Zo kun je bij een opdracht de botten van een dino opgraven.

 © Château des Aventuriers

© Château des Aventuriers

De geheimen van het kasteel

De meeste innovatieve missie van het park. Je krijgt samen met je kind een tablet. Hierop staan opdrachten en aanwijzingen. De aanwijzingen brengen je naar punten in het kasteel. Als je het juiste punt hebt gevonden kan je de tablet tegen het display houden. De tablets en displays maken gebruik van de NFC technologie. Je krijgt dan direct door of je het juiste punt te pakken hebt, zodat je door kan gaan met de volgende aanwijzing. Erg interactief en super uitdagend voor de kinderen. De opdrachten en aanwijzingen zijn ook in het Nederlands. De foto is een beetje wazig, maar je kan goed zien hoe de opdrachten in het Nederlands vermeld staan.

alleenstaandeouderopreis.nl

De geheimen van het kasteel oplossen met tablets

©Château des Aventuriers

©Château des Aventuriers

Het missiegedeelte voor allerkleinsten

Voor peuters en kleuters is er ook een speciaal ingericht gedeelte in het park. Alhoewel zij de andere missies ook mooi zullen vinden, kunnen ze de opdrachten in dit gedeelte beter zelf begrijpen en uitvoeren. Zo moeten er bijvoorbeeld in een opdracht het aantal slakken geteld worden die  naar de sla lopen. Uiteraard is hier ook een speeltuin bij, zodat de kleintjes lekker kunnen rondrennen.

alleenstaandeouderopreis.nl alleenstaandeouderopreis.nl

 

Een echte aanrader

Het is een top park voor zowel ouder als kind. De kinderen krijgen na het afronden van de opdrachten een medaille. Super trots en blij gaan ze naar huis.  Ik vind het echt een top park en ga zeker nog eens terug met mijn dochter. Het park is geopend van april t/m september. Ze hebben een website in het Nederlands.

Meer informatie:  Le Château des Aventuriers

Zie ook: Spannende uitstapjes en waterpret in La Vendée

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen