Flirten met een moeder 
11 april 2017 
2 min. leestijd

Flirten met een moeder

Laatst sprak ik een man op een niet nader te noemen swipe-forum. Wat aan deze man in dit specifieke gesprek zo fijn was, was zijn vermogen om mij proberen te peilen. Hij probeerde een paar puzzelstukjes van mijn ervaringen en karakter aan elkaar te leggen en ik gaf aan dat alles begint met een hoekje, een basis.

Daarbij is het tot nu toe niemand gelukt mij in een hokje te plaatsen; aan een groep mensen of aan één bepaalde interesse te linken. Aan de ene kant versterkt dit mijn eigen identiteit, aan de andere kant wil ik soms juist makkelijker in een stroom van mensen opgenomen worden.

Om terug te komen op deze bijzonder intelligente, gevatte en ook nog eens knappe anspersoon: hij was geïnteresseerd in mijn schrijfkunsten en insinueerde dat ik vast een dateblog zou gaan schrijven. Die opmerking maakte deze halfslapende moeder wakker. Daarom bij deze:

5 type mannen die wel houden van een flirt met een single mom.

1. Allereerst de ‘ik-woon-nog-bij-mijn-ouders-man’.

Deze latinojongen is eind twintig en is er nog niet uit wat hij op carrièregebied wil. Ook op woongebied weet hij het nog niet helemaal; antikraak of een studentenkamer? Wat hij wel weet, is dat hij op zorgzame, lieve vrouwen valt, die houden van koken. Dat mijn keuken mij heilig is, ik een vaste baan heb, een huisje en een kind, is voor hem vooral een gespreid bedje. In mijn bedje zal je hem niet vinden.

flirten met een moeder

2. Ook net zo onervaren, maar serieuzer: de midlifeman.

Hij is eind 30, heeft een leuke baan, appartementje, een paar goede vrienden en probeert te sporten. Qua uiterlijk kun je hem gezapig noemen. Heeft een vlotte doch serieuze babbel. Hij is bij uitstek de gezinsman. Wat het in dezen ingewikkeld maakt, is dat mister W. er pas net uit is dat hij toe is aan een vaste relatie en zich daarvoor lange tijd niet geschikt achtte. Toen ik vroeg wat zijn langste relatie was, kwam er “twee maanden op mijn twintigste” als antwoord. In de app durfde hij openlijk te flirten, terwijl het in real-life bleef bij praten in tienvoud.

3. De wacko hipster.

Heeft geen vaste werktijden, maar doet iets met muziek en kickboksen. Deze man noemde mij gekscherend ‘diva’, omdat ik niet al z’n vragen beantwoordde. Maar hij had er nogal wat. Het begon met hoe ik het moederschap ervoer, maar de meest bijzondere vraag was nog wel hoe mijn bevalling eraan toeging. Ik heb hem vriendelijk doch duidelijk gezegd dat als hij geïnteresseerd was in dat soort onderwerpen en langere antwoorden, hij maar eens de ballen moest hebben om te bellen. Een scherm is soms zo veilig!

4. Dan heb je nog ‘de-leuk-voor-een-keer-man’.

Die loop je tegen het gespierde lijf. Zijn haar ruikt naar kokos. Hij heeft drie broers waarmee hij gaat stappen, die kinderen hebben van 4 verschillende vrouwen. Maar hij danst en sjanst lekker en is er precies op het moment dat de drankjes naar je hersenen stijgen en je in de get-loose-modus komt. Het maakt hem niet uit dat ik moeder ben, maar hij vindt vooral dat ik de vrouw in mijzelf los moet laten. Het liefst elke week.

5. Tot slot de mysterieuze, alleenstaande vader.

Dat is de man die er niet eens over begint, waarom je moeder bent en wat je ervan vindt. Onlangs gebruikt om iemands leegte en vragen op te vullen. Zijn hart staat misschien nog niet helemaal open voor een nieuwe relatie, maar hij werkt eraan. Hij heeft geen haast. En dat boeit mij.

Wat is jouw ideale type man?

Over de schrijver
Reactie plaatsen