Foto’s maken met m’n apie
27 november 2016 
2 min. leestijd

Foto’s maken met m’n apie

Ik schrok toen de deur van mijn ex open ging. Ik had hem zo’n 2,5 week niet gezien omdat Thomas met zijn moeder op vakantie was geweest. Hij leek een kop groter, was bruin geworden en naar de kapper geweest. Hij zag er onwijs goed uit, maar toch voelde het als een klap dat ik m’n eigen kind niet meer herkende.

Z’n stem (paaaapaaaaaaahhhh!!!), dat blije koppie en die enorm dikke knuffel. Ik slikte mijn tranen weg en fluisterde in zijn oor dat papa zoveel van hem houdt. Ik had m’n mannetje weer een paar dagen.

Toen ik de dag erna op facebook een kennis zag die met een fotografe op de hei gave foto’s van hun hele gezin hadden gemaakt, dacht ik er geen moment over na. Meteen een persoonlijk bericht gestuurd “Dat wil ik ook!”. Ik denk er al een jaar of twee over dat ik dat graag wat mooie foto’s van mijn zoontje en mij wil.

Als ik het nog een paar jaar uitstel dan gaat hij op kamers en heb ik duizenden bewogen selfies, maar geen echt mooie foto waarop je scherp ziet hoe belachelijk veel deze jongen van zijn apie houdt.

Foto's maken met m'n apie

Mooie vrouw, dacht ik toen ik de fotografe op de parkeerplaats bij het bos zag staan. Focus Erik, je bent hier voor foto’s met Thomas. Het verlegen knulletje veranderde gelukkig al gauw in een stoer jochie met fonkelende ogen dat wilde voetballen en stoeien op de hei. De fotografe, Marije, werkt veel met kinderen dus kon Thomas meteen op zijn gemak stellen.

Wat is het toch aantrekkelijk als een vrouw lief is voor je kind. Focus, Erik.

Wat was dat geweldig, die fotosessie. Niks poseren, niks rechtop zitten. Nee, voetballen, politie en boefje spelen, stoeien, rollebollen, paardje rijden. Dubbel van het lachen, en de dikste knuffels gekregen en gegeven.

Over een dag of drie krijg ik de leukste 50 van de 300 te zien en mag ik kiezen. Ik weet nu al dat ik ze allemaal neem. Kost me wel een maand hypotheek, maar die fotografe heeft vandaag meer voor me betekend dan die bank op de Zuidas die mijn huis bezit.

Over de schrijver
Reactie plaatsen