Foute mannen: de stalker
30 maart 2017 
3 min. leestijd

Foute mannen: de stalker

Zenuwachtig kijk ik achterom. Ik loop snel het smalle steegje in langs mijn huis. Shit! Ben vergeten de lamp in de huiskamer aan te doen, waardoor de donkere zijkant van mijn huis nog enigszins verlicht wordt. De sleutel van de poort heb ik allang in mijn hand. Snel doe ik de deur open en kijk ik nog een keer achterom. Niemand. Gelukkig. 

Het is bijna een half jaar geleden. En nog schrik ik soms van onbekende geluiden rondom mijn huis. Dan word ik boos. Boos dat aandacht toch zulke diepe sporen kan achterlaten.

Foute mannen: de stalker blijft lastigvallen

Er klopt iets niet…

Vorig jaar zomer zat ik weer goed in mijn vel. Het leek me eigenlijk wel leuk om weer iemand te ontmoeten waar ik leuke dingen mee kon doen. Vol goede moed toog ik naar de online dating markt. Van vrienden en kennissen had ik wisselende ervaringen gehoord. Maar ik had er vertrouwen in. Al snel raakte ik in gesprek met een leuke man.

Van berichten uitwisselen ging het naar telefoonnummers uitwisselen, appen en bellen. Niet lang daarna hadden we onze eerste date. Het klikte heel goed en ik besloot dat ik hem graag wat beter wilde leren kennen. We appten, belden en spraken geregeld af om leuke dingen te doen. Tijdens deze afspraakjes viel het me op dat het wel heel goed ‘klikte’. Hij vond alles leuk wat ik leuk vond, hij had precies dezelfde interesses en mijn flow was zijn flow. En er waren nog meer kleine oneffenheden waardoor ik het gewoon het gevoel kreeg dat er iets niet klopt.

Digitale achtervolging

Na een tijdje werd viel het me op dat hij gedurende de hele dag heel vaak contact zocht via verschillende kanalen.  In het begin vond ik de aandacht heel leuk, maar het begon toch wel een opdringerige vorm aan te nemen. Tijdens één van onze gesprekken heb ik toen ook aangegeven dat ik gewoon niet de hele dag berichten met hem kan uitwisselen. Dat ik het heel beklemmend vond dat hij me voortdurend digitaal achtervolgde. En ik heb me ook hardop afgevraagd of hij niet gewoon moest werken. Maar echter minderen deed hij niet.

Sterker nog, het werd alleen maar erger. Op een goed moment had ik een hele drukke dag met een barstensvolle agenda. Daar had ik hem al op voorbereid. Want hij was vaak wat geïrriteerd als ik een tijdje niet kon reageren op zijn berichten.

 

Foute mannen: de stalker blijft lastigvallen

Toen ik eenmaal thuis een blik op mijn telefoon wierp, had ik 25 appjes van hem ontvangen, negen gemiste oproepen, een klacht op mijn voicemail dat ik zo slecht te bereiken was, berichten via de Facebook messenger, hij was me gaan volgen op Instagram, hij had op mijn LinkedIn profiel gekeken en hij had me een e-mail gestuurd. Terwijl ik hem precies had verteld wat ik deze dag allemaal zou gaan doen. Ik was met stomheid geslagen. Ik heb hem gebeld en er direct een punt achter gezet.

Hij bleef bellen, e-mailen en WhatsAppen…

Althans, dat hoopte ik. Want toen begon ie pas echt op dreef te raken. Hij belde me zo’n vijf keer per dag, ook onder onbekende nummers. De spijtbetuigingen via WhatsApp vlogen me om de oren. De ene e-mail met uitleg over zijn gevoelens en gedrag volgde de andere e-mail op. Hij begreep echt niet wat hij verkeerd had gedaan.

Na een paar dagen besloot ik hem uitgebreid te vertellen waarom zijn gedrag mij zo enorm beklemde. Maar dat landde niet echt bij hem. Hij bleef bellen, e-mailen en WhatsAppen. Toen heb ik hem na een aantal dagen maar bot gezegd dat ik geen contact meer met hem wilde en dat hij moest ophouden met me lastigvallen. Ik blokkeerde hem op WhatsApp. Maar toen kreeg ik fysiek post van hem, gewoon kaartjes door de brievenbus.

Op iedere manier probeerde hij zich zichtbaar te maken in mijn privé sfeer. Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen door alle berichten die hij bleef sturen. Steeds als ik dacht dat hij me nu nergens meer kon lastigvallen, had ie weer iets gevonden. Ik begon me zelfs ongemakkelijk te voelen als ik alleen thuis was. Al met al heeft het zo’n zes weken geduurd voordat de waterval aan berichten eindelijk opdroogde.

Zie ook: Ik ben bang voor mijn ex

Wat vreselijk om mee te moeten maken! Heb jij wel eens te maken gehad met een stalker?

Over de schrijver
Reactie plaatsen