Foute mannen: de getrouwde man
15 april 2017 
3 min. leestijd

Foute mannen: de getrouwde man

Kijk, daar heb je haar wel. Dat gescheiden vrouwtje dat niet met haar poten van die getrouwde kerel kon afblijven. Je moet toch wel erg gefrustreerd zijn als je zoiets laags doet’.

Een makkelijke prooi

Yep, that’s me. Hij was ook zo onschuldig, zo vroom en bescheiden. Een makkelijke prooi. In alle stilte sloop ik zachtjes dichterbij. Langs de muur, achter de ruggen van argeloos kletsende stellen. Geruisloos. Ik hield hem scherp in de gaten. En wat vond ik hem aantrekkelijk met zijn donkere manen en prachtige groene ogen. Hij maakte echt de leeuwin in mij los.

Toen ik vlakbij was, toen ik zijn frisse onschuld kon ruiken, sloeg ik toe. Ik klapte mijn hebberige klauwen uit en sleepte hem naar mijn hol. Hij had geen schijn van kans. Wild spartelend deed hij verwoede pogingen om te ontsnappen, om zich los te wrikken uit mijn begerige handen. Maar ik was gewoon te sterk. Mijn krachtige greep had hem volledig omstrengeld. Hij bleef maar vechten, maar het was te laat. Het beest in mij had zich meester gemaakt van zijn lichaam. Er was slechts een ding dat hij kon doen. Berusten in zijn lot. De prooi gaf zich gewonnen.

Drama queen

Klinkt goed he? Je had me moeten zien toen ik het voor het eerst ‘live’ vertelde aan mijn vriendinnen toen het onderwerp ter sprake kwam. Compleet met lichaamstaal en theatrale gezichtsuitdrukkingen. Ze lagen werkelijk onder de tafel te gieren van het lachen. Tja, gevoel voor drama heb ik altijd al gehad. Gevoel voor leugenaars niet zo. Nu kan ik er zelf ook om lachen, maar toen ik er net achter kwam dat mijn prooi toebehoorde aan een andere leeuwin, was ik niet zo vrolijk.

Foute mannen: de getrouwde man

Getrouwd? Oeps! Vergeten….

Want dat hij getrouwd is, was hij ‘even vergeten’ te vertellen. En na een stuk of wat ontmoetingen, dates in mijn ogen, kwam de aap uit de mouw. Hij zocht iemand voor erbij, want hij verveelde zich gewoon in zijn relatie. ‘Ik ga niet weg bij mijn gezin. Ik heb een leuke vrouw en onze relatie is in de basis goed’. Dat waren zijn letterlijke woorden. Maar o wat was hij gretig. Hij liet er geen gras over groeien om mij te versieren. En zo geraffineerd. Het was ook vast niet de eerste keer. Ik was waarschijnlijk niet zijn eerste prooi en ook niet zijn laatste. Met stomheid geslagen.

Hij komt er mee weg

Maar nu heb IK het natuurlijk gedaan. Als het toch uitkomt of als iemand ons samen heeft gezien. Omdat ik trots zijn foto heb laten zien aan vriendinnen en collega’s. In de veronderstelling dat hij ook voor mij en voor mij alleen ging. Omdat iemand zich al dan niet per ongeluk verspreekt. Hij heeft een avond een fikse ruzie met zijn partner, met haar. Hoogstwaarschijnlijk komt hij er wel mee weg en dat weet hij ook. Maar ik word nagekeken, op de school van mijn kinderen en in de buurt. Want de wereld is klein.

Foute mannen: de getrouwde man

Toch weer andere intenties

Alleen maar omdat het mij leuk leek om weer iemand te ontmoeten. Omdat ik weer zin had om dingen te ondernemen met iemand. Ik was al gewaarschuwd door de negatieve ervaringen van een vriendin. Maar dat zou mij toch niet overkomen. Ik val natuurlijk niet op foute mannen. En die leugenaars pik ik er zo uit. Not. Inmiddels ben ik al iets scherper. Maar soms zijn er toch nog wel één of meerdere dates nodig om erachter te komen dat ook deze man weer andere intenties heeft dan ik. Garanties tot de deur, want de afgelopen tijd ben ik er toch weer verschillende keren ingetrapt.

Ik weiger alleen te geloven dat er in mijn omgeving geen leuke en gezellige man is van ongeveer mijn eigen leeftijd. Die net als ik graag dingen wil ondernemen met een leuke vrouw zoals ik. Daarom hou ik vertrouwen en hoop dat ik ooit iemand vind die net zo goed bij mij past als ik bij hem. Ooit.

Zie ook: Foute mannen: de stalker

Heb jij ervaring met foute mannen en in het bijzonder getrouwde mannen?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Apr 2017

Het wemelt van de getrouwde mannen die op zoek zijn naar iemand voor erbij, maar die vergeten te vertellen dat ze getrouwd zijn ...

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Apr 2017

Ja, want het is natuurlijk nooit de schuld van de vrouw. Nee, vrouwen duiken gewoon met de eerste de beste "smooth-talker" het bed in en gaan daarna pas kijken wat zijn verhaal is. Waarom ga je niet eerst een paar keer uit met iemand en bezoek je zijn huis voordat je aan z'n l*l hangt? Typisch vrouwen logica: "ik ben maar een zielig klein vrouwtje en kan nooit wat verkeerds doen"

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2019

HIer hetzelfde verhaal. Het was uit met zijn vriendin. Ik net uit een zeer lange relatie. Goh, wat naief. Rode vlaggen nooit negeren. Toen het uit kwam direct weggelopen en dan af en toe een anoniem belletje, door mijn straat fietsen en nog veel meer... Walgelijk! Grappig...groene ogen, bruin haar.

Reactie plaatsen