Ik ga op vakantie en laat achter....
01 september 2015 
4 min. leestijd

Ik ga op vakantie en laat achter....

Normaal is het ik ga op vakantie en ik neem mee….. maar in mijn geval laat ik iets achter op mijn vakantie bestemming. Benieuwd naar wat ik achter ga laten? Lees dan snel verder!

Daar zit ik dan op bed tussen 2 koffers in, met stapeltje kleren voor me liggen en niet te vergeten, mijn lijstje. Alles nog een keer uit de koffer en weer in de koffer, weer eruit en ook weer terug erin. Met mijn lijstje voor me en mijn pen in de hand check ik alles nog een laatste keer. Oke luiers, zwemluiers, voeding, uv pakjes, hydrofiele luiers check check dubbel check. Ik zou alles moeten hebben.Maar nog nooit ben ik zo bang geweest om iets te vergeten. Het is dan wel ook de eerste keer dat ik verantwoordelijk ben voor 2 koffers in plaats van 1. Lees 1 grote koffer en 1 stewardessenkoffer, die mee moet als handbagage.

Diegene die bedacht heeft dat baby’s geen eigen koffer mogen, had vast en zeker zelf geen kinderen, want baby’s hebben wel degelijk heeeeel veeeel spulletjes nodig voor 12 dagen vakantie.

Maar ik heb het zo goed mogelijk in de bagage die ik heb gepropt (en voor de zekerheid wel kilo’s bijgeboekt). Maar de inpak stress is niet het enige waar ik zo nerveus over ben, deze vakantie staat voor mij namelijk ook voor het afsluiten van een periode.

Ik neem je mee naar mijn vakantie van vorig jaar…

naamloosHoewel ik zelf al 13 jaar in het hotel kom waar ik nu ook dit jaar weer naar toe ga, was mijn vakantie vorig jaar in dit hotel geen fijne rustgevende vakantie. Ik wist net 3 dagen dat ik zwanger was en ik had net te horen gekregen dat de  ouders van mijn ex  er niet achter stonden. Ik stond stijf van de emoties en hormonen. Maar ik zou 2 weken in het heerlijke Turkse zonnetje gewoon van mijn zwangere gevoel gaan genieten, want wie weet was dit wel de laatste vakantie voorlopig.  

Trots dat ik het voorrecht had om moeder te worden, kon niks of niemand mij dan ook van mijn wolk afhalen…. Dacht ik. Want van die wolk ben ik meer dan hard afgevallen.

De korte samenvatting van mijn vakantie van vorig jaar is dat het een eyeopener was. Mijn ex was niet zo lief en leuk als dat ik dacht en minder geschikt als vader in mijn ogen als ik dacht. Er zijn daar heel wat tranen en harde woorden gevallen. Ondanks dat, dacht ik toen nog dat het wel goed zou komen, maar het kwam niet meer goed. Ik kon niet dealen met deze kant van hem en ik wou zo iemand al helemaal niet in de buurt van mijn kind.

Ik dacht maar 1 ding op dat moment en dat was deze jongen heeft hulp nodig, pas dan kan hij voor ons kind zorgen. De weken en maanden erna waren geen pretje. Dreigingen, scheldwoorden en andere boze en kleinerende smsen heb ik over me heen gekregen. Vol onder de hormonen heb ook ik hem wel eens voor iets niet zo vriendelijks uitgescholden. Want ik was boos! Heel boos! Hoe kon je nu zo doen tegen de moeder van je kind? Die in alle rust en ontspanning een kindje in 9 maanden tijd moet laten uitgroeien van een klein boontje met een kloppend hartje tot een mini mensje met alles erop en eraan. Snapte hij dan echt niet dat deze stress niet goed voor haar was?

Tijdens mijn zwangerschap heb ik dan ook 2x een vrij heftige bloeding gehad te wijten aan stress en spanning. Dat was voor mij het moment dat ik hem echt buitenspel heb gezet. Ik moest aan de kleine denken en het belang van haar. Dus dat hield in totaal geen contact (in het begin hield ik ondanks dat hij niet mee ging naar controles nog op de hoogte over hoe het ging, uit fatsoen).

don't look back

Ik heb al met al 1,5 jaar lang heel wat tegenslagen gehad en heb heel wat afgevochten  om me staande te houden. Ik ben kopje onder gegaan maar proesten weer boven gekomen dus hoe dan ook, I did it! En daar ben ik best een beetje trots op.

Dit jaar ga ik terug naar het hotel waar vorig jaar de ellende tussen mijn ex en mij begon. Dus ik ga deze 1,5 jaar achter me laten. Alle pijn en verdriet laat ik daar achter! Misschien dump ik de bagage die ik daardoor op mijn schouders voel wel echt symbolisch in de zee. Ik ga zorgen dat ik lekker van mijn kleine meid ga genieten daar.

Er staat nog een rechtszaak aan te komen over de omgang maar die kan ik wel aan!  Want ik weet dat ik een sterke happy single mom ben!

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Sep 2015

Hoop dat je een geweldige vakantie hebt gehad en de zee daar een beetje hebt vervuild, en met wat kilo's lichter terug bent gekomen!! Mommypower!!!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Sep 2015

Oeh, slik, heftig. Kippenvel. Ben je al op vakantie geweest inmiddels? Ik neem aan van wel? Hopelijk heb je het leuk gehad! Ik ben ook net met mijn kinderen in Turkije geweest.

Reactie plaatsen