Spannende uitstapjes en waterpret in La Vendée
01 oktober 2016 
3 min. leestijd

Spannende uitstapjes en waterpret in La Vendée

Ik heb in mijn vorige blog al uitgebreid geschreven over de regio La Vendée. In dit blog beschrijf ik de spannende en waterpret uitstapjes die op mij de meeste indruk gemaakt hebben. Ze zijn allemaal geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 3 jaar). Als alleenstaande ouder zijn deze parken goed te bezoeken met je kind. Je beleeft de activiteiten echt samen. Je hoeft niet van een afstandje mee te kijken, maar je doet écht mee. Super leuk.

O’glisspark

O’glisspark is een geweldig waterpark met gigantisch veel glijbanen, een super golfslagbad en leuke gedeelten voor de allerkleinsten. Het park is in 2016 geopend. Ze mikten op 1700 bezoekers er dag, maar in het eerste seizoen hadden ze ruim 3500 bezoekers per dag.Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de kinderen kunnen zwemmen. Er is een wildwaterbaan met diverse routes. Je kiest voor een kleur, waarbij de een spannender is en harder gaat dan de ander.

Gezinopreis heeft een leuk filmpje van ons gemaakt in de wildwaterbaan! Je ziet mij voor Tikva uitglijden steeds, erg gaaf.

Weer terug na een korte reis naar de Vendee, waar ik heel veel verschillende activiteiten voor gezinnen heb gedaan. Zoals het O'Gliss Park dat echt super nieuw is, pas deze zomer open. Met gedeeltes voor de allerkleinsten maar ook gewoon stoer voor mama's. Fun in de wildwaterbaan met Happy Single Moms en Vendée Tourisme #FranceFR

Geplaatst door Gezinopreis op Zaterdag 3 september 2016

Meer informatie: O’glisspark 

Indian Forest

Dit park ligt vlakbij het O’gliss park is een adventure park voor jong en oud. Je kunt er klimmen, tokkelen, maar ook van een waterjump. Je kunt combi tickets kopen voor zowel het Indian Forest en O’Gliss park. Het park is niet super geschikt voor jonge kinderen. Voor de meeste activiteiten moet je een bepaalde lengte hebben bereikt.  Hieronder een filmpje van de waterjump (bron: Indian Forest).

Meer informatie: Indian Forest

Stand up paddle

Stand up paddle wordt ook wel suppen genoemd. Je peddelt op een surfplank over het water. Het is nog best lastig als je het nog nooit gedaan hebt, maar wel super leuk om te doen. Ik heb het gedaan in Brem Sur Mer, bij La Cabane . Enthousiaste eigenaren die La Cabane nog niet zo lang draaien. Je peddelt over een rivier die uitkomt op de zee. Je merkt dan ook echt wel de stroming tijdens het suppen.

bron: La Cabane

bron: La Cabane

Aan de zijkant van de rivieren zie je de oesterkweek. Je kunt er na het suppen namelijk verder oesters eten. Je kunt bij La Cabane kayakken, al heb ik alleen het suppen uitgeprobeerd.

Watersport op zee

In La Trance-Sur-Mer ben ik samen met de anderen op een rubberen matras gaan liggen, achter een speedboat. Het is vergelijkbaar met een bananaboat, die meer bekend is voor de meesten. Super gaaf om te doen. De bestuurder van de speedboat hoopte dat we eraf zouden vallen, maar dat is hem niet gelukt 😉  Ik heb er wel zo’n 4 dagen spierpijn aan overgehouden!

©gezinopreis

©gezinopreis

Meer informatie over bezienswaardigheden en uitstapjes in La Vendée kan je verkrijgen via het Frans Bureau voor Toerisme of via Vendée Toerisme 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Sep 2016

Ik ben geen single mom, maar een zeer goede vriendin van mij is dat wel! Haar kids zijn dol op http://www.zwembadenwebshop.nl/" rel="nofollow">water plezier. Ik zal ze het idee geven van dit gebied. Zullen ze wel waarderen. Leuk!

Reactie plaatsen