Wij gaan ook weg!!
05 augustus 2016 
4 min. leestijd

Wij gaan ook weg!!

Wij gaan ook weg!!0

Wij gaan ook weg!!

Zo, dat is echt even lekker! Niets moet en alle afspraken die er wel zijn, zijn op relaxte tijden gemaakt.
Het is vakantie. Zes weken geen stress van school en structuur, en dat geeft ons rust hier. Ze hebben hier dan ook het afgelopen jaar enorm hard gewerkt met veel downs en ups. Het was een knal jaar voor ze.

Mijn zoon, die zich al enorm moet in spannen om alles goed te laten verlopen, heeft veel op z’n tenen moeten lopen en flink moeten knokken om evenwicht te vinden, vooral sociaal. Zijn emoties waren dan ook heftige pieken en dalen. M’n dochter die nu eindelijk weet waarom ze nu al minstens 2 jaar 1 a 2 keer per week instort , en dan flink ziek is. Maar toch heeft ze in de tussentijd hard gewerkt om alles rond te krijgen voor school en bijbaan. En ze heeft het gehaald, de topper! Volgend jaar examenjaar, met gelukkig extra ondersteuning.

Voor nu… Rust, samenzijn en ontspannen. Als dochterlief op pad is naar haar vrienden vind je mij en mijn zoon ook buiten; wij zijn inmiddels verslaafde pokemon-jagers. Iedereen heeft er wel zijn mening over maar voor ons werkt het goed. Onze band versterkt in de uren en kilometers die we lopen en dat voelt geweldig. Ineens krijg ik van m’n kereltje spontaan knuffels en dikke kussen op mijn wang.

En dat wetende, dat hij daar juist altijd mee worstelt, is een supergeschenk. Daarnaast zie ik hem sociaal groeien. Hij groet onbekende jongens die ook met het spel bezig zijn en knoopt gesprekken aan met jongens 4 koppen groter en heeft de grootste lol.

Het beste van alles moet nog komen… Ja, ja, ook wij gaan ook weg, op vakantie…

Uhh, wat!? Jaaa, wij gaan zomaar met z’n drietjes 6 dagen weg!

In de jaren dat ik nu alleen ben met mijn kanjers is het steeds niet mogelijk geweest en gingen ze meestal op dagkamp voor sociaal arme kinderen. Mijn dochter eerst voor haar plezier en daarna als begeleidster. Mijn zoon had er meer moeite mee. Sociaal viel hij eigenlijk altijd buiten de groep en deed hij zijn best er toch wat van te maken. Hoe teleurgesteld zij was toen bleek dat dit jaar het kamp is afgeschaft omdat de subsidie stopte( er gingen te veel rijke kinderen en te weinig stadspas kinderen mee), zo blij was hij dat hij niet hoefde dit jaar.

deckchairs-355596_640

Wij gaan ook weg!!

Maar een dilemma voor mij. Zes weken alleen maar thuis en bij de deur hangen is natuurlijk niet fijn, vandaar dat het kamp altijd voor afleiding zorgde.
Het is me gelukt… elk dubbeltje omgedraaid en nog erger bezuinigd dan anders en heul veul “nee”s verkocht aan de kids onder de kreet: “ Ik wil met vakantie!”

Hoe moeilijk ik het soms ook vind om aangeboden hulp aan te nemen; nu ben ik daar zo enorm blij mee!

Want dankzij ontzettend lieve vrienden ( die ook mijn zoon met wagenziekte begrijpen) die ons halen en brengen (het is fietsend vast haalbaar maar toch….), en onze lieve buren die voor de hondjes zorgen, kunnen wij onbezorgd weg.

Zonder hen zou het alsnog niet mogelijk zijn geweest! Het uitzoeken was al dikke pret.. voor mij, maar ook een flinke zoektocht naar de goedkoopste maar toch voor ons allen gezellige plek. Na een aantal dagen wikken en wegen kon ik hen dan eindelijk verrassen! Zes dagen in een gezellig plaatsje in ons eigen kikkerlandje, gaan wij kamperen in een trekkershut. De blije gezichten en dankbare kreten. Zo hemels heerlijk!!

Het wordt nog best een uitdaging gezien wij nog nooit op vakantie geweest zijn, laat staan kamperen ( kramperen noemde ik het altijd stiekem).
Daar, in die hut, zijn we echt op elkaar aangewezen en dat zal zo nu en dan best even knallen worden. Toch boeit ons dat alle drie niet. Voor het eerst hebben ook wij vakantie(voor)pret. De 1 wil met haar voeten in de zee lopen, de ander graag een nachtje pokejagen in een nieuwe stad!
En ik….Ik ben gewoon gelukkig.

Zijn jullie weggeweest dit jaar? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen