Recept: Gamba's met spaghetti
25 juli 2015 
2 min. leestijd

Recept: Gamba's met spaghetti

Vis is gezond. Ook gamba’s vindt ons kleintje heerlijk. Het is niet aan te raden onder een jaar schaal-en schelpdieren te serveren, maar vanaf een jaar kan dit prima. We hebben het weekend al ingeluid met een glaasje Pinot Grigio, dus daar passen wel wat gamba’s met spagetti bij.

Recept: Gamba’s met spaghetti
Happysinglemoms1Ingrediënten:

  • 200 gram spaghetti
  • 200 gram gepelde rauwe gamba’s / garnalen (zak uit de vriezer, ontdooit)
  • blikje pomodorini cherry-tomatoes in blik
  • handjevol verse basilicum
  • beetje peper
  • teentje knoflook
  • olijfolie

Bereiding:

We beginnen met een pan water op het vuur te zetten voor de pasta. Voeg wat zout hieraan toe. Intussen pellen we de knoflook en hakken we deze fijn. Daarna verhitten we een beetje olijfolie in de pan en fruiten we knoflook. Vervolgens voegen we de gamba’s toe en bakken we deze tot ze mooi roze van kleur zijn. Als het water kookt, voegen we de pasta toe en laten we deze 10 minuten koken. Als de gamba’s roze zijn, voegen we het blikje pomodorini toe. Voeg wat peper toe en laat de gamba’s lekker hierin smoren. Als de pasta gaar is, gieten we het af en roeren we er wat olijfolie door om plakken te voorkomen. Serveer de pasta in een schaal. Giet daarover de gamba-tomatensaus. Garneer het met een handjevol verse basilicum. Makkelijk, snel klaar en heel erg lekker!

Heb jij ook een lekker recept: stuur deze dan naar: info@happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen