Maakt geld gelukkig?

Degene die de tekst “Geld maakt niet gelukkig” heeft verzonnen,  had zelf waarschijnlijk genoeg. Meer dan genoeg.
In theorie klopt het.  Als een bus.  Er zijn 100 dingen die me meer gelukkig maken dan geld.  Maar zonder kunnen we gewoon niet.  Er moet een huis betaald worden. Eten. Kleding. Dus moet er geld verdiend worden. Er moet brood op de plank. En het liefst nog een belegde ook.
Als single mom ben ik daar dus verantwoordelijk voor.  Werk ik me soms te pletter om mn armzalige kop boven water te houden.  We zijn met weinig tevreden.  Zolang het koekblik en de snoeptrommel goed gevuld zijn,  hoor ik niemand klagen.  De financiële verantwoordelijkheid vind ik wel zwaar. Als kleine zelfstandige ondernemer ben ik niet altijd zeker van inkomen.  En geen werk is geen geld. 1 van de moeilijkste dingen vind ik om NEE te verkopen naar de kids.  Nee, tegen hele kleine normale dingen.  Nee… we gaan geen friet halen.  Nee… we gaan niet naar de stad. Maar ook … Nee, ik ben niet thuis in de vakantie, ik moet werken. Nee, sorry… ik kan niet naar de voorstelling op school komen kijken.

Screenshot_2016-06-12-10-21-47-1

Maakt geld gelukkig?

Zo gebeurde het weleens dat ik op de 2e vd maand wakker werd en zag dat ik nog €70,- over had. Voor de hele maand!! 😞

Zorg verzekering eigen-risico afgeschreven. 2 beugels alvast afgeschreven en nog niet gedeclareerd.  Overige kosten.  Daarvan af ook nog een tank benzine. Dus een lege rekening, op precies hetzelfde moment dat de Quote500 uitkomt.  In de winkel blader ik hem door. Wat een contrast. Voel ik me daarom minder?  Doe ik het daarom slechter? Nee.  Ik word hier sterk van. Ik verlekker me aan de mooie mannen met kapitale villa’s en stoere auto’s. Als er geld genoeg is, besteden we het ook.  Ik spaar iets.  Koop dingen die nodig zijn. Gunnen we ons de luxe van een ijsje halen,  van een middag terras. Maar op momenten dat het er in mindere mate is,  schiet ik niet meer in de stress. Want wat dan?  Dan komt het aan op creativiteit.

Dan eten we dus pannenkoeken of tosti’s. Iets vaker dan normaal.  We eten een keertje extra bij opa en oma.  We slepen het matras naar de woonkamer en liggen we met z’n allen lekker film te kijken.  Of we glijden met een matras van de trap.
In plaats van uitgaan,  kopen we een fles wijn bij de Lidl en zit ik uren met vriendinnen aan tafel.  Luisteren we muziek waar we blij van worden. Dansen we door de kamer. Hebben we goede gesprekken.  Gaan we naar buiten. En kijken hoe de zon onder gaat. Hoe de hemel rood kleurt. Kijken we naar kleine eendjes. Plukken we bloemen.  Doen we dingen die eigenlijk niet mogen,  zoals belletje lellen. Halen we kattekwaad uit.  En krijgen daardoor de slappe lach.   En bedenk ik me : dit is gewoon gratis.

Geluk zit niet in geld.  Geluk zit in de mensen waar je van houdt.

Screenshot_2016-06-12-10-21-53-1

Maakt geld gelukkig?

Geluk zit niet in een merkshirt van €120,- om je beter te voelen. Of in een dure auto.In dit geval hoop je alleen maar dat de auto het nog even niet begeeft,  omdat een reparatie er niet in zit. Geluk zit in tevreden zijn.  Luxe grenzen terug vorderen. Geen pedicure meer.  Online shoppen,  maar dan via Marktplaats.  En daar de lol van inzien. Want als je dochter voor haar verjaardag Heelys wil,  is €80,- een enorme som geld.  Dan speur je. En vind je. Heelys voor een tientje.  En is haar lach en stralende gezichtje net zo onbetaalbaar.
Hoe tof is het als iemand zegt : hier,  4 vrijkaartjes voor een pretpark. Dat is niet in geld uit te drukken. Zo’n dag kost dan hooguit €15,-. Want uiteraard zeulen we op zo’n dag wel ons eigen brood mee.
4 kids die gezond zijn. Die het goed doen. Die gewoon leuk en sociaal zijn.  Trots op m’n  toffe gezinnetje.  Dat is met geen geld te betalen.  Dat is rijkdom. In de zuiverste vorm…

Wat mooi hoe Kaat dit beschreven heeft! Is dit herkenbaar voor jullie? Laat een reactie achter of deel het op community.www.nieuw.happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jun 2016

Geld maakt het leven makkelijker maar zeker niet gelukkiger. Ik ken mensen die bakken met geld hebben maar een zoon hebben die heel erg ziek is. Al het geld in de wereld kan hem nog niet beter maken. Wat heb je dan aan al je geld.Ik ben het helemaal met je eens. Gratis uitjes of dingen die je krijgt maken nog gelukkiger dan geld. Een dagje naar de hei met een groep vriendinnen. Filmdag met alle vriendjes en vriendinnetjes. Dingen waar je de dankbaarheid tot op je bot voelt. Dat maakt gelukkiger dan geld.

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jun 2016

Wat mooi geschreven! Ik zit in ongeveer dezelfde situatie en je word idd creatief en vindingrijk. En ben mijn zus en moeder dankbaar voor hun extra hulp. Ik heb t niet makkelijk maar ik kom er wel met mijn kids. Hartstikke trots op die twee heerlijke kids en uiteraard trots op mezelf!

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Nov 2016

We zijn Private International Money Lender's. Wij bieden lening tegen een zeer laag tarief van 2%. Als Kindly geïnteresseerd contact met ons op via e-mail: fredrickpetersonloan@gmail.com voor meer informatie. Met vriendelijke groet, de heer Fredrick

Reactie plaatsen