Geluk kan zo eenvoudig zijn
18 november 2019 
2 min. leestijd

Geluk kan zo eenvoudig zijn

Iedere avond

Het is 11 uur ‘s avonds en ik loop de krakende trap op om naar bed te gaan. Voor ik naar mijn eigen kamer ga kijk ik altijd nog even bij Jinthe. Ook deze avond doe ik dat, ik geef een kusje op haar koude wangetje en hoor haar diepe, maar zachte adem. “Slaap lekker lieffie.” fluister ik. Diep in slaap, geen reactie en ik loop door naar mijn eigen kamer. Eigenlijk dacht ik er nooit over na, maar ik denk dat ze het ergens wel in de gaten heeft dat ik dat doe. Of zou ze toch zo diep slapen dat ze geen idee heeft?

Zondagochtend

Heerlijk een dagje vrij en lekker met Jinthe spelen. Ik hou zó van zondagen! We gaan, afhankelijk van het weer, regelmatig in de ochtend een leuk (budgetvriendelijk) uitstapje maken. Alles is dan nog gesloten natuurlijk maar naar het bos of fietsen langs de vele speeltuintjes in de wijk is voor ons zo’n goede optie. Lekker rustig en plezier hoeft niets te kosten. Eenmaal thuisgekomen van ons uitje zet ik de oven aan voor warme broodjes en plof ik op de bank. Jinthe heeft intussen haar doktersspullen gepakt en ik krijg een lepel water als medicijnen, pleisters op m’n voorhoofd en oogdruppels op m’n knie. Heerlijk toch? De fantasie van een peuter.

Slaap lekker

Een schaal vol kleine belegde broodjes op de salontafel en we eten lekker pedagogisch verantwoord voor de tv onze broodjes op en ik zeg tegen Jinthe: “Het is zo tijd voor je middagdutje hè? Ik ga als jij slaapt ook even liggen op de bank, denk ik.” Dat is zo heerlijk aan zondag, een van de weinige dagen als (voornamelijk) thuiswerkende wanneer ik het voor mijzelf okee vind om te niksen, te rusten en de tijd door te brengen zonder opgejaagd gevoel.

Ze zegt: “Okee mama, ga maar liggen, ik pak de deken wel voor mama.” Ze doet de deken geconcentreerd over mij heen, ze laat geen plekje onbedekt en zegt: “Oogjes dicht mama.” Ik doe mijn ogen dicht, ze geeft me een kusje op mijn wang en fluistert op precies dezelfde toon: “Slaap lekker lieffie.” Ik ben verbaasd, maar wat een heerlijk gevoel is het! Even maakt mijn hart een sprongetje en dat om zoiets kleins. Geluk kan zó eenvoudig zijn. Ze heeft het toch écht in de gaten dat ik iedere avond even bij haar ga kijken, dat ik haar iedere avond een kusje geef en dit was zo’n mooi bewijs.

Kleine dingen brengen groot geluk

Dit soort kleine dingen maken mij zo gelukkig. We zouden meer moeten genieten van de kleine dingen in het leven. Genieten van de momenten samen, kijken naar wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt. Genieten van dat eerste kopje koffie in de ochtend, het net binnen zijn wanneer het begint met regenen, een heerlijk schoon bed of gewoon een knuffel van je kind. We maken ons vaak zo druk om iets wat in de toekomst ligt en houden ons bezig met iets wat al is geweest, maar zullen we eens afspreken om dat iets minder te doen? We kunnen het verleden niet veranderen, de toekomst loopt toch wel hoe het loopt. Genieten van het nu, van de kleine dingen, ietsje positiever denken en een beetje meer tevreden zijn.

Wat zijn de kleine dingen die jou gelukkig maken? Ik ben heel erg benieuwd!

Over de schrijver
Eva
Door

Eva

op 20 Nov 2019

Super mooie boodschap, het NU is het enige gegeven en daar is zo veel klein geluk te zien. Sluit helemaal aan bij mijn visie en werkwijze als scheidingscoach en een groot thema in mijn workshop SCHEIDING ALS GROEIKANS. Alle geluk en goeds met je dochter, je blog straalt duurzame happiness uit.

Reactie plaatsen