Gelukkig zijn als single mom
19 augustus 2018 
3 min. leestijd

Gelukkig zijn als single mom

Gelukkig zijn als single mom

Ik zie mezelf nog alleen op de bank zitten met een enorme buik waar een klein meisje in aan het groeien was. Ik voelde me zo gelukkig en dankbaar omdat ik dit grote wonder in mijn buik voelde groeien. Maar ik was ook zo verdrietig omdat mijn ‘partner’ niet achter deze zwangerschap stond en ik haar waarschijnlijk alleen zou moeten gaan opvoeden. Gelukkig zijn als single mom? Ik had (en heb nog steeds) heel veel lieve vrienden en familie om me heen, maar toch voelde ik mij alleen. Want wat ik zo graag wilde, was in contact komen met andere zwangere vrouwen die er alleen voor zouden komen te staan.

Ik voelde me echt de enige in de wereld, waar waren die alleenstaande zwangere vrouwen?

Mijn dochtertje werd geboren en ik zweefde op een roze wolk! Wat was ik ontzettend gelukkig met haar in mijn leven en wat was ze mooi! Maar ook was ik verdrietig, want mijn -inmiddels ex- leek er allemaal niets bij te voelen. Het brak mijn hart dat hij mij de liefde niet wilde geven die ik zo graag wilde ontvangen en dat hij geen vader voor onze dochter wilde zijn. Dus ondanks mijn geluk, zat ik ook vaak huilend op de bank.

Gelukkig zijn als single mom

Wat zou ik graag met andere alleenstaande moeders in contact willen komen die dit gevoel ook kende. Weer voelde ik me de enige in de wereld, waar waren die vrouwen?

Mijn dochtertje werd ouder en ik liep tegen opvoedkundige vragen aan. Natuurlijk kon ik mijn moeder of vriendinnen bellen, maar na het tiende telefoontje voel je je ook bezwaard. Wat zou het nu toch fijn zijn als ik een andere single mom zou kunnen bellen die ook in deze situatie zat… Dan zouden we elkaar kunnen helpen!

Toen mijn dochtertje bijna 1 jaar werd, merkte ik ook dat ik het huis niet zoveel meer uit ging. Ik was immers 24/7 moeder. Hoeveel ik ook van mijn engel hou, ik wilde zelf ook wel weer een leven. Hoe fijn zou het nu toch zijn, wanneer ik andere alleenstaande moeders zou leren kennen zodat we voor elkaar op kunnen passen? Maar waar kon ik die andere alleenstaande moeders toch vinden?

De match tussen vriendinnen die geen kinderen hadden en/of wel kinderen hadden en ook een partner werd steeds kleiner

Vaak ging ik dus alleen met mijn dochtertje naar het park of iets leuks doen. Niet alleen zou ik het leuk vinden voor mezelf om met een volwassene iets leuks te gaan doen, ook zou ik het leuk vinden voor mijn dochtertje om met een ander kindje te spelen.

Wat zou ik graag met alleenstaande moeders in contact komen, zodat we gezellig af zouden kunnen spreken….

Ik zocht, ik zocht en ik zocht… Niets, maar dan ook niets kon ik vinden….. Er was maar 1 oplossing, ik zou zelf op gaan zetten wat ik zocht!

In augustus 2014 begon ik met het opzetten van een Facebook Community. Deze is onvoorstelbaar hard gegroeid. Ruim een half jaar later startte ik met het opzetten van een website waar alleenstaande moeders hun hart konden luchten en is er een Community voor alleenstaande moeders waar zij gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen.

Mijn droom komt uit, door deze website kan ik alleenstaande moeders met elkaar verbinden zodat ze elkaar kunnen helpen!

Ik heb namelijk een missie! En mijn missie is om de levens van minimaal 100.000 alleenstaande moeders positief te beïnvloeden! Ik geloof er namelijk in, dat wanneer we met elkaar in contact komen, we elkaar kunnen helpen en er voor elkaar kunnen zijn. En ik geloof erin dat wij ons leven hierdoor een stuk gemakkelijker, maar ook een heel stuk leuker kunnen maken!

Dus daarom lieve alleenstaande mama’s, daarom doe ik dit allemaal, speciaal voor jou…. Al mijn tijd, mijn geld, mijn energie en mijn passie steek ik hierin. Omdat ik hier echt in geloof en omdat ik ‘gewoon’ wil dat alle single moms ‘Happy Single Moms‘ zijn!

Liefs Myra

Gelukkig zijn als single mom

Over de schrijver
Sascha
Door

Sascha

op 19 Aug 2015

Hi Myra,Zo ontzettend herkenbaar! Je blijdschap, je verdriet. Been there done that. Ben zelf mama van Ravi een prachtig ventje van nu 10maanden oud. Zijn "vader" is helemaal niet meer in beeld. Heeft ons verlaten toen ik 5,5mnd zwanger was. Tot op de dag van vandaag nooit meer iets gehoord. Ik ben o zo gelukkig met mijn zoontje ook al is het af en toe best zwaar met een bijna full time baan in de fashionbranche. Petje af voor jou en super leuk en fijn dat er nu happy single moms is. Iets waar ik destijds ook naar op zoek was.Heel veel succes en ik blijf je volgen!Liefs Sascha

Myra
Door

Myra

op 20 Aug 2015

Hey Sascha,Dank je wel voor je lieve bericht. Heel veel geluk met je zoontje en leuk dat je me blijft volgen!Liefs Myra

Suseth
Door

Suseth

op 21 Aug 2015

Hi Myra, Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe happy singlemoms zo is gegroeit dankzij jou! Ik volgde je al toen je alleen facebook had. Je begon met vragenlijsten en kijk nu! Ik vind het een succes geworden!

Myra
Door

Myra

op 21 Aug 2015

Hey Suseth, Wat leuk dat je me al zo lang volgt, dat wist ik niet! Dank je wel voor je lieve compliment! Liefs Myra

Sas Eva
Door

Sas Eva

op 15 May 2016

Heeel herkenbaar op dit moment het beeld wat je schetst. en wat prachtig dat je dit hebt opgezet, bedankt daarvoor! Hoop dat het mij ook helpt op te krabbelen.

Reactie plaatsen