Gelukkig zijn en rust voelen als single mom
16 september 2019 
4 min. leestijd

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Is dat mogelijk voor een single mom? Mijn antwoord is‘’ja’’. Het is wel degelijk mogelijk om gelukkig te zijn in jouw leven, en daarbij vooral rust te creëren voor jezelf en jouw gezin.  De vraag is alleen ‘’hoe?’’ en dat is een logische vraag.

Toen ik erachter kwam dat ik een alleenstaande moeder zou gaan worden, waren geluk en rust wel de laatste dingen waar ik aan dacht. Ik moest denken aan praktische dingen zoals bijvoorbeeld:
– Hoe zou ik aan een nieuwe woning komen?
– Wat zou het financieel allemaal voor me gaan betekenen?
– Hoe zou ik de juiste advocaat vinden?

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat de meeste zich hier wel in zullen herkennen. Dit was een hectische periode voor mij en ik deed het allemaal alleen. Begrijp mij niet verkeerd, want ik had mijn familie en vrienden (die sommige van jullie misschien niet eens hebben gehad) maar uiteindelijk deed ik het toch allemaal alleen.

Ik moest knopen doorhakken en ik moest de schouders er onder zetten.

Want aan het einde van het liedje kwam het alsnog allemaal bij mij terecht. In die periode was het voor mij heel lastig om gelukkig te zijn en om de rust in mijn leven terug te laten keren zodat ik rustig kon nadenken. Maar toch is het mij gelukt. Hoe vraag je? Dat zal ik je zeggen..

Ik hield een dagboek bij….

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

En ja dat lees je goed, ik had een dagboek aangeschaft en ik ben begonnen met schrijven. Iedere avond voordat ik naar bed ging, pakte ik mijn pen en boekje en ben ik gaan schrijven wat er die dag was gebeurd en wat er op mijn hart zat. Op die manier kon ik mijn ei kwijt zonder dat ik iedereen aan hun neus moest gaan hangen wat mij dwars zat.

Dat dagboek heeft mij voor een groot gedeelte rust gegeven, ik kon namelijk de woede, het ongeloof en het verdriet van mij afschrijven. Daarbij was het voor mij een goed geheugen steuntje van alles wat er gebeurde. Na het neerleggen van de pen haalde ik diep adem en ging ik met een leeg hoofd slapen en de rust kwam langzamerhand weer terug. Zo kon ik gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Dan hebben wij nog het stukje ‘geluk’ en dat is een positieve mindset.

Tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik het huis uit moest en een huurhuisje moest vinden om verder te gaan met mijn gezin. Ik stelde mij voor dat het huis waar ik nu in zit mijn huis zou worden. Welk huisnummer? Of welke van de 5? Dat maakte me niet uit, want ze leken allemaal op elkaar, het belangrijkste was dat ik die ruimte zou krijgen. En een paar maanden later gebeurde het. Ik kreeg een telefoontje dat ik de 1e was die in aanmerking kwam en dat ik langs mocht komen om de papieren in orde te maken!

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Gelukkig zijn en rust voelen als single mom

Ik geloof dat er ergens nog steeds een gat in het plafond zit van de oude woning, zo blij als ik was! Ik stelde mij ook voor dat ik met één jaar mijn rijbewijs zou hebben, en binnen een half jaar was ik in één keer geslaagd.  Zo zie je maar dat een positieve mindset zorgt voor geluk! Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar geluk begint echt bij jezelf!

Denk na over waar jij jezelf ziet over één jaar, of twee of misschien wel vijf, wat voor jou natuurlijk het prettigste voelt, en stel doelen voor jezelf.

Visualiseer dat het uitkomt en ga ervoor! Het gevoel van slagen geeft jou zelfvertrouwen een boost en jij zal je gelukkig(er) voelen! En is dat niet wat wij allemaal willen? Gelukkig zijn?

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, in mijn volgende blog zal ik wat dieper in gaan over mijn periode in de zwangerschap, wat mijn gedachtes waren en hoe ik mij daar door heen heb geslagen.

Liefs Shanna

Wil je meer leren over het veranderen van je mindset en werken met visualisaties. 1 oktober gaat de nieuwe Community van Happy Single Moms live waar je hier o.a. over kunt leren. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen