Genieten als happy single mom!
29 juni 2016 
4 min. leestijd

Genieten als happy single mom!

Sinds 2 jaar ga ik als single mom door het leven. Sinds mijn eerste blog heb ik jullie mee laten lezen door welke diepe dalen ik toen ben gegaan, maar vooral ook hoe ik eruit ben geklommen.
De EMDR behandeling heeft me super goed gedaan, waardoor ik nu, zo’n 2 jaar later de balans eens op wil maken.

Lange tijd heb ik me leeg en incompleet gevoeld. Ik kon moeilijk genieten van het moederschap, omdat ik zo met mezelf in de knoop zat. Ik had vaak geen energie om op vrije dagen erop uit te gaan met mijn prinsesje. Ik was alleen maar boos om de situatie. Nu, 2 jaar later, heeft deze boosheid plaatsgemaakt voor acceptatie. Dit merk ik doordat het contact met mijn ex mij niet meer zo diep raakt. Ik ben niet meer van slag en ik neem het hem ook niet meer kwalijk dat hij zijn dochter niet wil zien. Begrijpen zal ik het nooit doen, maar het beheerst mijn leven niet meer op een negatieve manier. Ik kan nu praten over hem, over de situatie zonder ellendig lange huilbuien. De rechtszaak wacht nu op een uitspraak van de rechter en ik heb besloten ook dit te accepteren zoals het komen gaat. Ik heb er geen invloed op, net als dat ik geen invloed heb op zijn keuze om niet een vader te zijn voor mijn prinsesje.

tarragon-208849_640

Ik heb dit jaar een paar keer gedate en kijk enkel positief terug op diegene die me heeft laten inzien dat het leven weer mooi kan zijn.

Dit is op niets uitgelopen omdat ook hij met allerlei issues zat. Het heeft zo moeten zijn dat we elkaar tegenkwamen en elkaar de ogen openden: beiden moesten we niet gaan daten, maar eerst happy worden met ons zelf en genieten van de leuke dingen in het leven. Alleen, dus zonder partner, en met dochter. Het is geen straf om alleen te zijn. Ik vind het nog steeds heerlijk om na mijn werk lekker mijn eigen ding te doen, zonder “gezeur”.

 

Sinds begin juni ben ik gestart met mijn nieuwe baan. Een baan met structuur en voldoende uitdaging. Een baan waarin ik altijd overdag werk en iedere week op vrijdag al weekend heb. Ik merk in korte tijd al de positieve uitwerking op zowel mijn eigen leven als het leventje van mijn dochter. Beiden weten we waar we aan toe zijn. We slapen beiden beter en vooral bij mezelf merk ik lichamelijk de vooruitgang! Daar waar ik eerst baalde van het kwijtraken van mijn vorige baan, door de PTSS waar ik mee kamp, merk ik nu vooral de voordelen: het leven komt zoals het komt en dit keer pakt het erg goed uit voor ons! Toen kon ik door het lange woon-werkverkeer en de onregelmatigheid amper relaxed de dag met mijn dochter afsluiten. Nu heb ik energie genoeg om het huishouden nog te doen nadat mijn dochter in bed ligt.

Ieder weekend geniet ik opnieuw. Ja, genieten! Dat wat ik tot een jaar geleden moeilijk kon, door alle stress en toestanden, dat lukt me nu dus wél. Heus niet ieder weekend ga ik allerlei gave uitstapjes doen met mijn dochter. Ik heb gemerkt dat dit niet eens nodig is. Mijn dametje kan namelijk al helemaal blij worden van een tripje naar de supermarkt.kiss-1058275_640

Wat vorig jaar ontzettend veel negatieve energie kostte, merk ik nu dat ik van alles wat ik met haar samen doe veel meer en vooral intens van geniet.

Vorig jaar had ik het regelmatig nodig om bij te tanken in het weekend door te gaan stappen en even niet voor mijn dochter te zorgen. Nu blijf ik soms liever thuis met mijn dochter. Ik blijf zeker stappen, vooral nu het festivalseizoen gaande is. Dit hoort bij mij en het geeft me energie. Bovendien vindt mijn dochter het bij opa en oma te gek. Toch staat het inmiddels los van mijn energie, die vorig jaar compleet op was. Heerlijk vind ik het om mijn dochter vervolgens weer bij me te hebben en te genieten van haar. Ik ben er nog niet helemaal, maar kan oprecht zeggen dat het leven als single mom zo slecht nog niet is. Ik vind het prima zo. Ik blijf lekker genieten van mijn leven, van mijn dochter, van het single mom leven… Ik ben een happy single mom!

Over de schrijver
Reactie plaatsen