arrow_drop_up arrow_drop_down
8 september 2019 

Gescheiden en dan?

Er zal altijd één ding zijn die een papa en mama doet blijven verbinden, het delen van dezelfde liefde voor hun kind(deren)

Ongeacht wat de situatie ook is – er is maar één ander persoon op de hele wereld die net als jij kijkt naar de kind(deren) en dat is de andere ouder. Mits de papa in beeld is/of is geweest natuurlijk!

Gescheiden en dan?

Gescheiden en dan?

Gescheiden en dan? Ik draag de stempel ‘ single mom’ al vijf jaar vol trots maar, man man wat heerst er vaak nog een taboe op. Intens woest en verdrietig kan ik daarvan worden, zeker als ik persoonlijk kijk naar mijn eigen verhaal van jong mama zijn, jong trouwen en jong gescheiden. De oordelen en vooroordelen van de buitenwereld stonden klaar om afgevuurd te worden. Nou bring it on.. ik heb nooit schaamte gekend voor deze titel! Vond ik het tof? Nee, was ik het ermee eens? Nee! Ging iemand anders dan ik zelf dit oplossen? Nee! Dikke vette nee!

Gescheiden en dan? Mijn hele toekomst zag ik in een seconde uit elkaar vallen. De eerste tijd is het puur overleven.

Een gelukkige mama spelen terwijl mijn hart aan diggelen lag is de moeilijkste rol die ik ooit heb moeten spelen.

Een scheiding regelen, meer werken, nieuw routine, opvang, financieel! Geestelijk/lichamelijk alles stabiel houden! 300 ballen tegelijk de lucht inhouden! En maar blijven lachen, om vervolgens tegen bedtijd in tranen uit te barsten!

Het niet afmaken wat een levenlang zou duren, was moeilijk te accepteren, naast verdriet komen er nog zoveel meer emoties, woede, gemis, verlangen, haat en leegte.Na een tijdje verruilen deze emoties zich voor rust, ruimte, opluchting en acceptatie!

Gescheiden en dan?

Gescheiden en dan?

Na zo’n heel rouw proces -want een beter woord heb ik er niet voor- ga je beseffen dat je het prima alleen kan! Tijd verstrijkt, tijd wacht niet tot dat je je beter voelt, 3x met je ogen knipperen en je bent (in mijn geval) vijf jaar veder. Ik kan mijn ex man nu aankijken zonder moeite of gemis. Sterker nog we zijn veel beter met elkaar sinds we ‘ officieel’ niets meer van elkaar zijn. Onze scheiding ging vlotjes en zonder gedoe! We functioneren veel beter los van elkaar.

Dan komt het stukje acceptatie zoveel makkelijker, want kindjes een verkeerde manier van liefde leren wil je ze besparen. Wij kunnen samen verjaardagen vieren, samen met de kindjes naar zwemles. Samen naar gesprekken op school.

De vriendin van mijn ex-man is een topper voor de kindjes. We kunnen het prima vinden. En geloof me, ik had dit vijf jaar geleden nooit mijn mond uitgekregen.

Op deze manier kunnen we toch nog een goed voorbeeld geven van hoe het wel kan! Een team vormen, samen de mijlpalen beleven.
Want hey, de rest van je leven heb je te maken met je ex partner (denk alvast aan komende kleinkinderen), het stop niet als het kind/deren 18 jaar zijn. En hoe fijn is dat dan als dat in de goede harmonie kan.

Liefs Sylvana

Over de schrijver
<:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies