Gezocht: liefdesinstructies voor single moms
13 juni 2016 
3 min. leestijd

Gezocht: liefdesinstructies voor single moms

Met een kilo chocolade achter m’n kiezen, een glas wijn en een romantische vrouwenfilm op Netflix, zoek ik op m’n IPad naar het boek met werkinstructies hoe je nou toch die ene leuke vent kan scoren dan wel vasthouden. Hoe werkt dat toch als je single (mom) bent?

Normaal verafschuw ik die uitspraak maar nu is het echt zo, vroeger was alles anders.

Echt, vroeger had je zomaar een date, er waren zelfs tijden dat ik van de ene date in de andere rolde.

Hoe? Ik denk dat hormonen een zeer grote rol speelden, en het drankgebruik in de pubertijd misschien ook een klein rolletje, misschien nog wat naïviteit, zoiets?

Maar voor nu ben ik er klaar mee.  Ik ben gestart, zoals de meesten singles onder ons, met een inschrijving op de welbekende datingsites. Na wat chatten en een paar kansloze dates was mijn enige conclusie dat Beertje73, Sexything en de mannen met zonnebril op zoek naar avontuur, niet op zoek waren naar een relatie maar naar wat anders, en dat de wereld in datingsite-land erg klein is. Beertje73 en Sexything kwam ik namelijk vaker tegen. Dat ze datzelfde waarschijnlijk over mij konden zeggen is anders, toch?

bride-1272812_1280

Gezocht: liefdesinstructies voor single moms

Het avontuur speeddaten heb ik in een vorige blog al uitgebreid beschreven. Behalve een hilarische avond, ook daar welgeteld 1 date aan over gehouden. Oké, prima gast, prima om nog wat avonden mee aan de bar te hangen en bier te drinken, waarschijnlijk konden we best vrienden worden. Maar met mijn spaarzame vrije tijd leek me dat niet zo’n goed idee.

Vervolgens heb ik het advies “als je het niet verwacht, dan komt hij op je pad” maar eens een tijdje opgevolgd. Dat zoeken naar de ware niet werkt weet ik heus wel. Maar hee, je komt ‘m ook niet tegen bij de groenteafdeling in de supermarkt. Dus bij deze, dat advies hoef ik ook niet meer te horen want ik geloof het niet! Ze staan ook niet in rijen van tien voor m’n voordeur opgesteld. Hoor ik ook vaak, nee, is ook echt niet zo. Elke dag als ik de straat inrijd, kijk ik hoopvol naar m’n voordeur, maar nee, leeg!! Je in het uitgaansleven storten, been-there-done-that, hoe lastig is dat? Bij de meeste mannen hoort een vrouw en aan de buitenkant zie echt niet of ze single zijn. En zomaar op een man afstappen van ‘hee, jij bent leuk’ dat durf ik niet. En dat bedoel ik dus, vroeger kennelijk wel. Dus zo is het ook niet gelukt.

kissing-1149918_1280

Gezocht: liefdesinstructies voor single moms

En dan inderdaad, als je het niet verwacht, er totaal niet mee bezig bent, kom je iemand tegen.

Niet de man die je in je dromen al honderd keer tegen gekomen bent. Niet de man die je in je fantasie gecreëerd hebt. Die schijnt ook niet te bestaan trouwens (weer een illusie armer).
Zomaar een man, waarbij je je comfortabel en vertrouwt voelt, een mooi en goed gesprek hebt, je per minuut de spanning voelt oplopen en je aan het einde van het gesprek alleen nog naar zijn mond kan kijken. Zoiets, en dan is daar het onvermijdelijke, er volgt zomaar een zoen. Huh, deed ik dat nou? Daar waar ik bij alle andere dates het grote smoezenboek tevoorschijn had gehaald of snel naar huis moest en al in de auto zat voordat hij nog gedag kon zeggen, gebeurde het zomaar.

Beetje verdwaasd naar huis, zoveel woorden waren er daarna niet meer gevallen dus wat nu? Ik kan je vertellen dat dat stuk echt nog ingewikkelder is dan ik ooit had durven denken. Heb je je eigen twijfels, angsten en dromen allemaal doordacht, doorvoeld en nog eens doordacht en doorvoeld, blijkt die man dat ook te kunnen en niet te weten of we relatiemateriaal zijn. Dat scenario had ik inderdaad nog niet gehad. Dus, die zet ik er dan ook nog even bij en de volgende graag op dezelfde manier, lekker onverwacht maar dan minder ingewikkeld, kan dat ook??

Waar hebben jullie de liefdesinstructies voor single moms gevonden?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jun 2016

Niet op zoek gaan!! Dating sites vind ik sowieso iets triest... Ik ben na bijna 4 jaar alleen de liefde van m'n leven tegengekomen. Toen ik volledig happy was met mezelf en het totaal onverwacht.

Reactie plaatsen