Gezond eten op school
17 september 2017 
1 min. leestijd

Gezond eten op school

De school van mijn dochter is net begonnen. Het is al sinds de peutertijd het geval dat mijn dochter thuis niet echt graag fruit eet. Bij de gastouder en het kinderdagverblijf deed ze dat wel. In groepsverband eet ze trouwens alles. Zelfs zelfgemaakte pompoensoep. Moet ik thuis eens mee aankomen.

Gezond eten op school

Regelmatig zijn er op Facebook discussies gaande tussen met name moeders. Zo wordt regelmatig de borstvoeding besproken en hebben we laatst de discussie gehad over het al dan niet meehelpen op de school van je kind. Ik heb vanmiddag toevallig een gesprek op school en denk dat dan “mijn hulp” voor aankomend jaar ook besproken gaat worden. Hoe dan ook;

Ik ben sowieso wel iemand die me graag aan de regels en het beleid houd, maar snap sommige reacties van andere ouders ook dat zij zelf willen bepalen voor hun kroost. Ergens lijkt het op betutteling. Anderzijds; het is blijkbaar nodig dat ouders hierop gewezen wordt.

Thuis zijn koekjes een feestje

De discussie kwam net voor de eerste schooldag voorbij, dus ik dacht: laat ik het schooljaar goed beginnen. Ik geef mijn dochter gewoon fruit mee. Thuis wil ze dat toch niet graag. Op de BSO krijgt ze ’s middags ook fruit, dus op de dagen dat ze daarheen gaat heeft ze een super gezonde dag. Als ik haar dan ophaal, dan heeft ze dat allemaal al gehad en kan ik haar gerust af en toe een snoepje of ongezond koekje doen. Ik kook wel altijd gezond, op een enkele snackdag na in het weekend, maar hey, welk kind vindt dat nou niet af en toe lekker? Bovendien houd ik het thuis super gezellig doordat ik minder discussie over fruit te hebben, dat ze dan spontaan “vies vindt.”

Het is ergens een manier van omdenken. Soms is die sturing van school niet zo verkeerd als dat het in eerste instantie lijkt voor sommige ouders. Hoe doen jullie dit?

Wat geef jij jouw kind mee? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen