(H) ex

Met een vriendin op vakantie. Autootje áfgeladen vol, want ja je bent en blijft een vrouw. Kindertjes blij en wijzelf ook in opperbeste vakantiestemming. Niet de plek noch de tijd om aan je ex te denken. Toch ontkwam ik er deze vakantie niet aan.

(H) ex

(H) ex

Mijn reisgenoot en ik kenden elkaar helemaal niet zó goed, dus dan passeren exen best wel eens de revue. En hoewel het echt niet allemaal kommer en kwel is, denk je op zo’n vakantie toch wat vaker terug aan je andere leven, zoals ik dat wel eens noem. Het is echt jaren geleden en voor mijn gevoel echt een ander leven. Er is veel gebeurd en veel pijn en verdriet geweest. Dat ettert nóg na in mijn huidige liefdesleven. Hoewel er van liefde dan weer niet echt sprake is… En dat zegt dan wel weer genoeg.

Eerlijk is eerlijk, ik was ook een beroerde echtgenoot. Om te janken, ben ik bang. Toch hebben we samen mooie tijden gehad en onwijs leuke dingen gedaan.

Waarvan het meest toffe wel het krijgen van onze zoon was. Dankzij hem gaan we nu dan ook prima met elkaar om. Want als hij er niet was geweest denk ik dat het contact er niet was geweest. Omdat kinderen krijgen samen niet ophoudt bij een scheiding, hebben we samen besloten dat onze zoon boven al ons gezeik en al onze drama’s staat. Dat ging niet zomaar, en heeft veel voeten in aarde gehad. Geloof me, we hebben elkaar de tent heus wel uitgevochten. Maar ineens was er rust en het groeiende besef dat we moesten gaan accepteren en slikken in plaats van te vechten tegen iets waar je toch nooit als winnaar uit zal komen. Inmiddels hebben we de status dat we elkaar heel soms ook zomaar, voor de lol, appen. Dat ik zijn vriendin een heks kan noemen zonder dat WOIII uitbreekt en ik hem kan bellen als ik hem nodig heb.

(H) ex

(H) ex

Zo ook de terugweg…

Het “wat fijn dat de auto het zo lekker doet” was nog niet uitgesproken of ik hoorde een soort getsjilp rechtsvoor in de auto.

Getsjilp werd zwaar gekwetter en ging over in het gekrijs van een mus van een kilootje of 100. Paniek, dus stoppen. Op de Franse snelweg, nét een uurtje of 3 onderweg. Het geluid kwam van het rechter voorwiel. Ik kon niets anders bedenken dan mijn ex te bellen, die er nog wel eens verstand van heeft. Een aantal belletjes later en het besluit even door te rijden knalde een steentje van achter de remschijf. Van de overige scenario’s die mijn ex schetste was dit de gunstigste en godzijdank de onze. Als ik hem niet had kunnen bellen stond ik nu nog op de ANWB te wachten, denk ik. Hoewel het soms best een rotjoch is, ben ik ook wel weer heel blij met mijn ex.

Zou jij jouw ex ook bellen als je met autopech staat? Benieuwd naar meer verhalen, lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Aug 2016

Leuk en grappig geschreven en ach inderdaad het had ook heel anders kunnen lopen maar toch "slecht koppel goede ouders" klasse!!!

Reactie plaatsen