Hamster / rat, what's in a name ...
28 juli 2016 
2 min. leestijd

Hamster / rat, what's in a name ...

Er waren schattige hamstertjes geboren in de de dierenwinkel. En nee, ik zat absoluut niet op nog meer huisdieren te wachten …. maar wat waren ze schattig. “Nah, vooruit; als jij nou goed je best blijft doen op school dan krijg je met je rapport een hamstertje”. Zoonlief blij, ik blij. Want laten we eerlijk zijn; ik was inmiddels ook verliefd op ons toekomstige harige vriendje. Elke week gingen we op kraambezoek in de dierenwinkel. Gaandeweg de weken viel het wel op dat onze mattie er steeds zwakker uit ging zien.

Na de vakantie konden we hem ophalen. En ja hoor … daar aangekomen bleek onze mattie inmiddels overleden en de rest was al gereserveerd. Maar mevrouw, laten er nou ook 2 ontzettend leuke ratten zijn! Nah, doen we die toch!

Mijn partner van destijds vond het maar raar; we gingen voor 1 hamster en nu zouden we met 2 ratten thuiskomen.

Sja, weet je, ik ben ook eens naar de Hornbach gereden voor een aquarium en kwam toen terug zonder aquarium maar met open haard. Kwestie van flexibiliteit, iets wat bij hem duidelijk ontbrak.

Afbeeldingsresultaat voor ratten

Hamster / rat, what’s in a name …

Lex (anorex) en Kees (obese) waren schatjes! Altijd vrolijk, nieuwsgierig, af en toe ruzie met elkaar maar konden ook niet zonder elkaar. Volgens de medewerkster van de dierenwinkel zouden ze +/- 2 jaar worden, dus na die 2 jaar grapte ik nog wel eens tegen ze; jongens hoe ist, jullie zitten al over de contractdatum! Maar wat waren we gek met ze.

Maar met 2,5 jaar raakten ze op, werden kaal, konden niet zo goed meer lopen en de laatste dagen aten ze ook niet meer. De dierenarts werd gebeld en de afspraak om ze in te laten slapen was gemaakt.

Op de bewuste avond stonden we met de matties bij de dierenarts. 1e prikje, 2e prikje. Zoonlief vond het ontzettend zielig. Er vloeiden tranen, emmers vol, er klonk ook flink veel gesnotter en af en toe was er een behoorlijk genante uithaal te horen.Afbeeldingsresultaat voor huilen tekening

De dierenarts wist zich met zoveel drama geen raad en vroeg of hij misschien een glaasje water moest halen.

Waarop zoonlief hem met droge ogen aankijkt en zegt; laat haar maar even dokter, mijn moeder huilt altijd bij dieren ………

Herkenbaar voor jullie?? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder, 

Over de schrijver
Reactie plaatsen