Happy, healthy and enjoying
10 januari 2017 
3 min. leestijd

Happy, healthy and enjoying

Allereerst nog HAPPY NEW YEAR!! Allemaal de beste wensen voor het komende jaar!!

En dan is het ineens alweer 2017, is er alweer een jaar voorbij en is m’n meisje ineens al 2! Jeetje, wat gaat de tijd toch snel en het lijkt alleen maar sneller te gaan sinds ik mama ben. Ik hoor mijn oma’s wel eens zeggen dat het leven zo snel is gegaan, en dat vind ik toch best een beetje eng om te horen.

Ik ben altijd een beetje bang geweest voor de dood en wat er daarna met je gebeurt.

Maar dat gevoel is enorm versterkt sinds ik moeder ben geworden. Het idee om niet meer bij mijn dochtertje te kunnen zijn en haar niet meer iedere dag te kunnen zien, beangstigt me enorm! Maar ik weet ook dat dit nou eenmaal iets is waar we totaal geen controle over hebben…

Hoe ik mijn leven leid tot die tijd, is wel iets waar ik de controle over heb. Ook niet helemaal natuurlijk, er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren. Maar ik kan heel veel dingen ook wel zelf bepalen. Alleen ben ik dat gevoel het laatste jaar wel een beetje kwijtgeraakt. Ik deed m’n dingen iedere dag, maar had niet echt het gevoel dat ik leefde of dat ik van iedere dag genoot.

Ik doe normaal gesproken echt nooit aan goede voornemens. Ik vind niet dat je tot het nieuwe jaar moet wachten om iets te veranderen. Maar in dit geval wil ik er in 2017 toch echt aan gaan werken om de touwtjes weer in handen te krijgen over mijn eigen leven!

quote

En dat betekent twee dingen… Allereerst gezonder worden (meer bewegen en vooral afscheid nemen van mijn enorme suikerverslaving). En als tweede, en deze is net zo belangrijk als de eerste, veel meer genieten van iedere moment en iedere dag.

Ik denk dat als ik gezonder ga leven, het genieten ook een stuk makkelijker zal worden. Ik ga nu iedere avond met een schuldgevoel naar bed en dat moet echt veranderen!

Ik voel me schuldig omdat ik teveel heb gesnoept. Ik voel me schuldig omdat ik weer te lui ben geweest om actief met m’n dochtertje te spelen of lekker te gaan wandelen. Ik voel me schuldig omdat ik weer te snel geïrriteerd was.

En ik voel me vooral schuldig dat ik niet de discipline kan opbrengen om er iets aan te doen en ervoor kan zorgen dat ik me weer helemaal happy voel. Daardoor wordt het leven voor m’n meisje ook alleen maar leuker natuurlijk. Dat moet toch zeker wel genoeg motivatie zijn!

Het gekke is dat ik die discipline wel heb als het om m’n dochter gaat. Ik vind het superbelangrijk dat ze gezond eet, en niet teveel suiker binnen krijgt.

Ik heb nog nooit zo vaak etiketten gelezen in de supermarkt 😉 Ik wil er echt mijn best voor doen om ervoor te zorgen dat ze gezond opgroeit, aangezien ze daarin compleet van mij afhankelijk is.

Tuurlijk mag ze echt wel eens een snoepje en eet ze ook echt wel een stukje taart mee op een feestje. Maar ik wil graag dat dit iets bijzonders blijft, en dat dit niet een dagelijks iets wordt. Gelukkig is m’n meisje tot nu toe ook hartstikke blij met een soepstengel. En drinkt ze net zo lief water als iets anders. Volgens mij is ze dus gezond genoeg, nu mama nog 🙂

Ik hoop dat ik door middel van deze blog wel de motivatie en de discipline kan vinden om aan mezelf te gaan werken. Eventuele tips en adviezen zijn natuurlijk altijd welkom! Als ik er maar voor kan zorgen dat ik volgend jaar niet weer een blog hoef te schrijven met dezelfde goede voornemens 😉

Zie ook: Gouden tips voor succesvol gezonder

Happy, healthy and enjoying! Hoe ga jij hier mee om? Heb je tips voor Kirsten of andere single moms? Deel het met ons en laat een reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen