He is just not that into you
04 september 2015 
3 min. leestijd

He is just not that into you

Laatst keek ik met een goede vriendin de film He is just not that into youWat hebben we ongelofelijk gelachen! Wat een herkenbare situaties, wat een humor!

En we hebben geschaterd om de argumenten die wij vrouwen verzinnen als een man afstand neemt, niet terugbelt, je voor lief neemt of gewoon als een botte boer reageert.

Na de film hadden we het erover hoeveel vrouwen wij eigenlijk in onze omgeving kennen die in soortgelijke situaties zitten. Die vallen voor foute mannen. Nou, we konden wel een boek schrijven. Ik heb er een blog van gemaakt.

Zo is er vriendin A, die al jaren op een datingsite zit en op de een of andere manier altijd mannen treft die nét uit een scheiding komen. Of zeggen te willen gaan scheiden. 

Ja echt, je gelooft het bijna niet. Die mannen zijn helemaal OLYMPUS DIGITAL CAMERAwild van A, vinden haar zelfstandigheid en onafhankelijkheid prachtig maar altijd komt dan weer het moment dat ze haar vertellen dat “de relatie toch nog iets te vroeg was, en dat ze A niet meer kunnen bieden dan een goede vriendschap”. Friends met benefits, dat dan weer wel.

En dan is er vriendin B. Een bloedmooie meid die echt aan elke vinger wel 300 mannen zou kunnen krijgen. Op en top vrouw, lief en ook nog eens superaardig. Zij werd jaren terug aan de kant gezet omdat manlief gevoelens kreeg voor een andere dame. Dat die dame zijn dochter had kunnen zijn vertelde hij op dat moment maar even niet.

B treft altijd mannen die haar zien als een trofee, die hun ego lekker even kunnen oppoetsen met zo’n mooie dame. En die na een paar maanden weer op zoek gaan naar een nieuw poppetje om mee te showen. 

Vriendin C lijkt een magneet te zijn voor getrouwde mannen. Die tegenwoordig allemaal met hun tijd meegaan en thuis een ‘open huwelijk’ hebben. Dachten wij dat dat soort dingen alleen weggelegd waren voor Peter R, niks blijkt minder waar.

Dus zit vriendin C met de kerst en de zomervakantie alleen thuis als mijnheer Open Huwelijk op de camping zit met zijn gezin.

Wat mij dan zo verbaast is dat al die leuke, stoere, onafhankelijke, mooie meiden dit allemaal klakkeloos accepteren. hes-not-that-into-you3Hele discussies hebben we gehad. Ja maar hij bedoelt het niet zo, we hebben ook heel veel leuke momenten, hij kan zijn kinderen niet achterlaten, zijn vrouw blijft hem claimen, hij heeft last van bindingsangst etc., etc.

Lieve dames, ligt het nou aan mij of leggen wij de lat in dit geval veel te laag? Wij, die de lat voor onszelf zo hoog leggen als het gaat om zorgen voor een ander, onze baan, onze vrienden en familie en niet te vergeten: onze kinderen. Wat zoeken we bij die foute mannen?

In mijn ogen moet je niet kijken naar wat een man zegt maar naar zijn daden. Wat doet ie voor jou, staat ie voor je klaar en laat hij door zijn acties blijken dat hij van je houdt? Of zijn het loze woorden, valse beloftes, mooie praatjes en ben je niet meer dan een opvulling van zijn tijd.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs en tot de volgende keer,

Liz

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Sep 2015

Helemaal mee eens! Op ons werk willen we uitblinken, we willen de liefste en leukste moeder voor onze kinderen zijn, maar als het op de mannen aankomt leggen we de lat laag. Belt hij een dag niet? Ach, dan heeft hij het vast druk. Reageert hij niet op een appje dan heeft hij het vast niet gezien. Onzin!!! Als hij niet belt of appt is hij gewoon niet zo met jou bezig. En wat moet je met zo'n man? Skippen, weg ermee! Wij verdienen een man die ons adoreert, de hele dag appt en belt en doet wat hij zegt en belooft.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Sep 2015

Ook helemaal mee eens! Ik heb dit ook moeten leren, want vroeger nam ik daar ook genoegen mee. Na mijn laatste ex('vader' van mijn kind) heb ik besloten om dit niet meer te doen. Bij hem voelde ik in het begin ook al wel een beetje dat het niet goed zat en toch ben ik ermee doorgegaan. Dit was puur omdat de eerste paar maanden zo leuk waren en als er dan iets gebeurd waardoor je gaat twijfelen dan hou je je vast aan die leuke momenten. Voor je het weet ben je maanden verder.Nu heb ik besloten om goed naar mijn intuitie te luisteren als iets in mij zegt dat iets niet klopt. Ook laat ik een man achter mij aan lopen en mag hij moeite doen om mij te 'krijgen'. Dat is iedere vrouw toch waard? Een man die jou ook graag wilt, komt niet met allerlei excuses en smoesjes, maakt tijd voor je vrij en laat zien dat hij bij je wilt zijn.We zijn het waard dames!

Reactie plaatsen